Fem recerca per la salut de les persones

foto borsa treball idiap web 17

 Acollida - Informació bàsica per als nous professionals

 

Aspectes Generals de l’IDIAPJGol

Presentació

Estructura Organitzativa

Entorn de Treball

La majoria dels professionals que hi treballen (75%) tenen una edat situada entre els 30 i 45 anys (Segons enquesta del 2017).

En general, totes les instal·lacions tant en la seu central com en les Unitats de Suport a la Recerca (USR), estan perfectament comunicades per carretera amb pàrquings a la zona i per transport públic de tot tipus: metro, autobusos urbans, ferrocarrils, trens de rodalies i bicing.

El IDIAP s'organitza territorialment en 8 Unitats de Suport a la Recerca: Barcelona, Cataluña Central, Girona, Lleida-Pirineus, Metropolitana Nord, Metropolitana Sud, Tarragona i Terres de l'Ebre.

Localització Seu Central
Localització USR Barcelona
Localització USR Catalunya Central
Localització USR Girona
Localització USR Lleida /Pirineus
Localització USR Metropolitana Nord
Localització USR Metropolitana Sud
Localització USR Tarragona
Localització USR Terres de l'Ebre

Qualitat

L’abast del nostre sistema de qualitat és:

“Assessorament i suport en la gestió de projectes d'investigació d'atenció primària i salut comunitària”.
“Gestió d'assaigs clínics de principis actius, excipients i productes sanitaris”.
“Disseny i impartició de la formació en la metodologia de l’investigació en atenció primària de salut”.

Arrel de la ISO tots els nostres impresos estan codificats.

Anualment s’envia una enquesta de satisfacció al personal intern de l’IDIAP. Aquesta enquesta és totalment anònima a tots els treballadors en actiu, per tal que es pugui valorar l’entorn de treball dels mateixos i la seva relació amb els seus superiors.

Arrel de la ISO 9001:2015, hi ha les corresponents bústies de suggeriments, en les que es dona resposta a totes elles i si fos necessari, es parla amb la persona implicada.

Condicions Laborals

La Jornada laboral habitual, és de 40 hores setmanals, i de 218 dies laborables/any, fixada per la direcció anualment.

L’horari laboral es flexible entre les 8:00 i les 19:30 sempre i que es compleixi la jornada per la qual s’està contractat/da.

Les tardes de divendres no es treballen, són lliure per tothom.

Les persones que facin un horari inferior a 40h setmanals, establiran els seu horari d’acord amb les indicacions de la gerència, tot arribant amb un acord amb els seu cap superior.

Vacances: Els dies de vacances de cada any dependran de la jornada total anual i els dies de tancament obligatori de l’IDIAP.

Permisos: El treballador, previ avís i justificació, podrà absentar-se de la feina, amb dret a remuneració per els motius: matrimoni, naixement de fills, per trasllat del domicili habitual (segons l’ET i el conveni aplicable).

Treball des de casa: Es permet treballar des de casa amb autorització del cap superior.

A l’IDIAPJGol són vàries les mesures que es troben a disposició de la plantilla per a millorar la conciliació de la vida personal, familiar i laboral:

• Existeix una política de substitució de les dones que s’acull a alguna de les mesures d’horari flexible prèvia sol·licitud, i omplint els impresos corresponents, segons la normativa legal.
• Les mares amb fills menors de 12 anys tenen la possibilitat de confeccionar-se l’horari, treballant només una sola tarda en comptes de tres.
• Plataforma on-line, on els treballadors/es, sol·liciten les vacances i permisos i informen baixes, absències i les hores que fan de més o de menys dins el marge de flexibilitat que dona l’empresa, cada X temps el superior compensa les hores tant en positiu com en negatiu.
• Accés a permisos sense sou.

Formació del personal

La formació del personal és considerada com una eina fonamental per l’adequat ajust al lloc de treball i el desenvolupament professional i personal.

És per aquest motiu que la igualtat d’oportunitats en l’àmbit de la formació es garanteix a través del seu Pla de Formació, a on les actuacions formatives a desenvolupar es determinen en funció de les necessitats detectades en cada àrea i/o lloc de treball i no en funció del gènere o qualsevol altre aspecte discriminatori.

Les necessitats formatives venen determinades per les peticions del personal tant els propis treballadors com els directius. La formació majoritàriament és de caràcter voluntari.

Comunicació i llenguatge no sexista

Un altre espai per a la igualtat és el que fa referència a l’ús del llenguatge i els canals comunicatius dins de l’organització. Per tal de garantir la informació, el compromís i la interiorització dels valors corporatius o la possibilitat de participació en les diferents accions sobre igualtat d’oportunitats de tota la plantilla.

En referència als canals de comunicació interna, l’organització disposa de diversos canals, com correus electrònics, reunions, taulons d’anuncis, etc.

Responsabilitat Social Corporativa

Pla d’Igualtat

Pla de Prevenció de Riscos Laborals

L’IDIAPJGol té actualitzats tots els aspectes relacionats amb la prevenció de riscos laborals. El servei de prevenció és mancomunant entre l’ICS, l’IDIAPJGol i Gurina i altres instituts de recerca.

L’IDIAPJGol també disposa d’un Protocol Específic de Dones en Situació d’Embaràs que s’entrega a la rebuda de les noves incorporacions i que recull mesures preventives generals, agents de risc més freqüents o com tramitar la sol·licitud de prestació de risc durant l’embaràs.

Com altres eines vinculades a la prevenció de riscos laborals en les persones de nova incorporació, se’ls entrega diferents informacions sobre les instruccions d’actuació davant una emergència, mesures preventives per a treballar a les oficines, seguretat viària, un qüestionari general de salut i el consentiment per la realització de l’examen de salut inicial.

Protocol Prevenció de l’Assetjament Sexual a l’IDIAP

IDIAP Jordi Gol sense fum

Per garantir un entorn de treball saludable i d’acord amb la Llei 28/2005 (BOE núm. 309, 27-12-2005) de la Generalitat de Catalunya, no es permet fumar a les instal·lacions de l’IDIAP.

Consultes o suggeriments

Si teniu un dubte, una consulta, una queixa, un agraïment o un suggeriment, podeu contactar mitjançant l’adreça de correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Indica a l’assumpte: “Acollida”.