Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Tret de sortida a un estudi per analitzar els mecanismes immunopatogènics i l’efecte de la vacunació en persones amb Covid-19 persistent

L’objectiu és identificar biomarcadors i mecanismes immunològics de la Covid-19 persistent i estudiar l’efecte que tenen les vacunes. Participaran 300 persones en set centres repartits per tota Catalunya. L’estudi col·laboratiu és possible gràcies al suport logístic i operatiu de la Fundació Daniel Bravo i a la implicació del col·lectiu d’Afectades i afectats persistents per la Covid-19.

vacuna covid

0
0
0
s2smodern

Les persones amb antecedent de càncer tenen un major risc de complicacions per Covid-19

 

Dos estudis liderats per l’IDIAPJGol estudien la relació entre el càncer i la Covid-19.

Covid 19

0
0
0
s2smodern

Les persones que viuen en àrees socioeconòmiques més deprimides tenen més risc d’adoptar estils de vida i dietètics no saludables

Un nou article del projecte Predimed-Plus de l’IDIAPJGol i la Universitat Rovira i Virgili, relaciona els factors socioeconòmics i l’estil de vida amb el sobrepès i l’obesitat. L’estudi analitza dades de més de 1.500 persones d’entre 55 i 80 anys a Catalunya que participen a l’estudi per fer front a l’obesitat.

f1

0
0
0
s2smodern

Investigadors d'Oxford i de l'IDIAP Jordi Gol reclamen que es torni a avaluar urgentment el perfil de seguretat dels opioides "febles"

Un nou estudi ha demostrat que el consum de tramadol augmenta la mortalitat, el risc d'esdeveniments cardiovasculars i de fractures en comparació amb el consum de codeïna per al tractament del dolor.

pastilles