Fem recerca per la salut de les persones

La nostra recerca

La nostra recerca

Tenim 36 grups acreditats que fan recerca a diferents àrees de la salut des de l’atenció primària.
SIDIAP

SIDIAP

Sistema d'Informació per al desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària

 • Diagnòstic ansietat i depressió

  Un estudi de l'IDIAPJGol suggereix que el primer any de pandèmia es van detectar menys casos d'ansietat i depressió a l'Atenció Primària

  Els investigadors han analitzat les dades de més de 3 milions de persones per calcular la incidència esperada d'aquests diagnòstics durant el primer any de la pandèmia, que posteriorment han comparat amb la incidència realment observada. Es va observar un pic en els diagnòstics d’ansietat a l’inici del confinament. Més enllà d’aquest pic, la incidència dels diagnòstics d’ansietat i depressió va ser inferior a l’esperada, especialment en dones, adults joves i persones que vivien en zones més desafavorides.

  ansiedad covid

  LLegir més

 • Música y correr (3)

  Un estudi conclou que la música ajuda a córrer més i millor a runners aficionats

  La investigació, liderada per la Universitat d'Alacant, ha mesurat les capacitats de més de 25 persones, ha realitzat proves de temps i nombre de gambades. L'investigador José Fernández, de l'USR de Terres de l'Ebre, també hi participa.

  Carrera aficionados UA 2

  LLegir més

 • Concert covid persistent

  Concert Coral a Mataró dona 2064,65€ per a la recerca a COVID persistent

  El 12 de març es va celebrar el concert en homenatge a Josep Serra i a les víctimes de la COVID a la Parròquia de Sant Josep a Matarò. L’esdeveniment va recaptar 2064,65€ en benefici de la recerca en COVID persistent que es realitza al Campus Can Ruti.

  Coral grupo 768x432

  LLegir més

 • Articles científics

  Noves publicacions de l'IDIAPJGol

  Recull dels darrers articles científics de l'IDIAPJGol o amb participació dels nostres investigadors i investigadores. 

  foto publicacions cientifiques IDIAPJGol 682x376

  LLegir més

 • Estudi Burnout

  El 69% dels metges i metgesses de família de Catalunya estan esgotats i un 43% estressats després de la cinquena onada

  Un estudi fet conjuntament entre la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) i l’Institut d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol) analitza l’impacte emocional de la pandèmia COVID19 en els metges i metgesses de família de Catalunya.

  metgesses

  LLegir més

 • Real World Lab

  El Real World Lab, escollit per la iniciativa ULabs de l'EIT Health

  El Living Lab de l’IDIAPJGol (Real World Lab) ha estat escollit com un dels 28 living labs que formen part de la iniciativa de validació via usuaris (ULabs) de l'European Institute of Technology (EIT Health).

  Banner Presentacio 935470 960 720

  LLegir més

 • HEFESTOS GRECAP

  Professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat desenvolupen una eina que prediu el risc d'hospitalització o mort de pacients que pateixen una descompensació cardíaca

  Aquesta calculadora de risc és d'aplicació pràctica a la tasca clínica de l'atenció primària i el resultat ajuda al professional sanitari a prendre decisions en el mateix moment. El seu desenvolupament ha requerit un treball de recerca durant els últims vuit anys i la participació de pacients i professionals de 10 països europeus.

  hefestos

  LLegir més

 • Ajuts recerca AP 2021

  L'IDIAPJGol i l'ICS concedeixen 22 ajuts a la recerca en Atenció Primària

  Ahir, 20 d'abril, l'IDIAPJGol i l'ICS van lliurar els ajuts a la recerca en atenció primària amb l'objectiu de donar suport a la recerca dels professionals del primer nivell assistencial. Les diferents categories d'ajuts estan destinades tant a donar una empenta al personal investigador ja consolidat, com a incentivar els professionals més novells.

  grup ajuts 2021

  LLegir més