Fem recerca per la salut de les persones

La nostra recerca

La nostra recerca

Tenim 36 grups acreditats que fan recerca a diferents àrees de la salut des de l’atenció primària.
SIDIAP

SIDIAP

Sistema d'Informació per al desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària

 • Jornada VH-IDIAP

  Vall d’Hebron i l’IDIAP Jordi Gol col·laboren per la recerca en malalties cardiovasculars i diabetis

  Avui, 30 de novembre, ha tingut lloc una jornada per presentar les principals línies de recerca on col·laboren ambdues institucions en aquest àmbit.

  VHRecerca IDIAP jornada

  LLegir més

 • Ajuts PICARD

  L’ICS, l’IDIAP Jordi Gol i la Diputació de Lleida presenten la primera Convocatòria d’Ajuts a Projectes en Recerca en Atenció Primària - Lleida 2021

   

  L’objectiu d’aquests ajuts, 1a edició Ajuts PICARD, és fomentar la realització de projectes de recerca amb intenció de millorar la qualitat de la investigació en l'Àmbit de l'Atenció Primària de Salut a Lleida donant suport als investigadors.

  LLEIDA

  LLegir més

 • Participació a DIPEx

  L’IDIAPJGol forma part de DIPEx internacional

  Anna Berenguera, coordinadora de la Unitat Transversal de Recerca de l’IDIAPJGol, forma part del Comitè Executiu de DIPEx Espanya.

  musa meeting

  LLegir més

 • Antibiòtics a residències

  La reducció del consum d'antibiòtics a residències, clau per reduir les resistències als antimicrobians

  L'anàlisi del consorci d'organitzacions que participen a HAPPY PATIENT, projecte europeu que investiga mecanismes que permetin reduir un 40% el consum inapropiat d'antibiòtics, posa en la diana aquells països amb una prescripció elevada d'antibiòtics dins de la Unió Europea: Espanya, França , Lituània, Polònia i Grècia.

  HAPPY PATIENT BANNER GOALS 1024x427

  LLegir més

 • Conveni CSMS

  Signem un acord de col·laboració en matèria de recerca amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

  L’objectiu és poder desenvolupar, conjuntament, programes i activitats encaminades a promoure la recerca clínica, epidemiològica i en serveis sanitaris.

  conveni Maresme

  LLegir més

 • Antibiòtics i Covid-19

  Prendre antibiòtics els 2 anys previs a contagiar-se de Covid-19 incrementa en un 12% la probabilitat de manifestar el virus amb gravetat

  Un nou estudi de l’IDIAPJGol analitza la relació entre el consum d’antibiòtics i la gravetat de la Covid-19 en 280.679 pacients diagnosticats de coronavirus entre març i juny de 2020 a Catalunya. Entre tots els individus que van rebre antibiòtics, van presentar un 41% més de Covid-19 greu aquells que van prendre antibiòtics els dos mesos previs a la infecció.

  antibioticos

  LLegir més

 • Memòria 2020

  Les principals fites de 2020 a l'IDIAPJGol

  Ja està disponible la Memòria Anual de l'IDIAPJGol, en format digital per facilitar la lectura i la comprensió de les dades més destacades de 2020.

  portada

  LLegir més

 • Prescripció anticoagulants

  Els patrons de prescripció d'Anticoagulants Orals Directes (ACOD) difereixen segons el nivell socioeconòmic de la població

  El grup GAVINA de Terres de l´Ebre, liderat per la Dra Mª Rosa Dalmau Llorca, mostra en una nova publicació les desigualtats socials i de gènere en la prescripció d'anticoagulants en pacients amb fibril·lació auricular.

  anticoagulantes

  LLegir més