Fem recerca per la salut de les persones

La nostra recerca

La nostra recerca

Tenim 34 grups acreditats que fan recerca a diferents àrees de la salut des de l’atenció primària.
SIDIAP

SIDIAP

Sistema d'Informació per al desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària

 • Estudi alerta VIH

  Una alerta electrònica a l’atenció primària permetria millorar el test i diagnòstic del VIH

   Investigadors de l’IDIAPJGol, del CEEISCAT i de l’IGTP han constatat l’eficàcia d’una estratègia per millorar la detecció precoç del VIH a l'Atenció Primària.

  Alerta

  LLegir més

 • Estudi Covid Persistent

  S’allarga el reclutament de l’estudi sobre la caracterització de les persones amb COVID-19 persistent

  L’enquesta de l’estudi pioner de l’IDIAP Jordi Gol sobre la COVID-19 persistent ha superat les 1.800 persones que estan rebent el seguiment. L’objectiu de l’estudi és arribar al màxim de respostes possibles per poder tenir uns resultats més robusts sobre com evoluciona la malaltia al llarg de tot un any.

  Covid 19

  LLegir més

 • Estudi IBIMA - RedIAPP

  Investigadors de IBIMA, el Districte Sanitari Màlaga-Guadalhorce i la RedIAPP mostren l'eficàcia de les intervencions psicològiques i educatives a través d'internet en la prevenció de la depressió

  L'estudi, en què han participat un total de 10.000 persones de 11 països, ha estat publicat a la revista científica ‘Clinical Psychology Review’.

  INTERNET ibima

  LLegir més

 • Curs Metodologia Investigació Qualitativa

  Nou curs de Metodologia en la Investigació Qualitativa amb la AIFiCC

  L'IDIAPJGol, juntament amb l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya, ofereix aquest nou curs amb l'objectiu de conèixer les bases teòriques i metodològiques de les investigacions qualitatives i les principals àrees d’aplicació de la investigació qualitativa en la salut.

  connections 2099068 1280

  LLegir més

 • Publicacions IDIAPJGol

  Darreres publicacions científiques de l'IDIAPJGol

  Consulta les últimes publicacions en revistes científiques sobre estudis de l'IDIAPJGol o amb la participació dels nostres investigadors i investigadores.

  foto publicacions cientifiques IDIAPJGol 682x376

  LLegir més

 • Curs Avaluació Econòmica

  Nou curs de l'IDIAPJGol: Introducció a l'Avaluació Econòmica en Salut

  L'IDIAPJGol ofereix aquest nou curs en format online amb l'objectiu de donar a conèixer els diferents tipus d'avaluacions que existeixen, com realitzar-los i quina és la més adequada per a cada context.

  avaluacioeconomica

  LLegir més

 • Ajuts 2020

  24 investigadors i investigadores reben els ajuts a la recerca en Atenció Primària de l’IDIAPJGol i l’ICS

  Un any més, l’IDIAPJGol juntament amb l’ICS hem lliurat els ajuts a la recerca en Atenció Primària. En aquesta ocasió, un total de 24 professionals han estat guardonats en les sis categories.

  Ajuts 2020

  LLegir més

 • USR Lleida

  L’ecografia pulmonar presenta una major precisió que la radiografia de tòrax per al diagnòstic de pneumònia per COVID-19

  Investigadores i investigadors de l’IDIAP Jordi Gol, de l'atenció primària de Lleida i de la Universitat de Lleida (UdL) han publicat recentment un estudi que determina que l’ecografia pulmonar presenta una major precisió que la radiografia toràcica per diagnosticar la pneumònia causada per la COVID-19. La investigació, elaborada amb la participació de més de 200 pacients del CAP Balaguer entre març i setembre de 2020, s’ha dut a terme amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Noguera. L’estudi, que porta per títol ‘Higher accuracy of lung ultrasound over chest X-ray for early diagnosis of Covid-19 pneumonia’, ha estat publicat a la revista d’alt impacte International Journal of Environmental Research and Public Health.

  Estudi ecografia pulmonar

  LLegir més