Fem recerca per la salut de les persones

La nostra recerca

La nostra recerca

Tenim 34 grups acreditats que fan recerca a diferents àrees de la salut des de l’atenció primària.
SIDIAP

SIDIAP

Sistema d'Informació per al desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària

 • USR Lleida

  L’ecografia pulmonar presenta una major precisió que la radiografia de tòrax per al diagnòstic de pneumònia per COVID-19

  Investigadores i investigadors de l’IDIAP Jordi Gol, de l'atenció primària de Lleida i de la Universitat de Lleida (UdL) han publicat recentment un estudi que determina que l’ecografia pulmonar presenta una major precisió que la radiografia toràcica per diagnosticar la pneumònia causada per la COVID-19. La investigació, elaborada amb la participació de més de 200 pacients del CAP Balaguer entre març i setembre de 2020, s’ha dut a terme amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Noguera. L’estudi, que porta per títol ‘Higher accuracy of lung ultrasound over chest X-ray for early diagnosis of Covid-19 pneumonia’, ha estat publicat a la revista d’alt impacte International Journal of Environmental Research and Public Health.

  Estudi ecografia pulmonar

  LLegir més

 • IRISCAT - COVID-19

  L'IDIAPJGol presenta els resultats de 2 projectes a la Jornada IRISCAT - COVID19

  La Direcció General de Recerca i Innovació del Departament de Salut, va convocar fa un any una crida amb 4 milions d‘euros per a finançar projectes de recerca i innovació per a la prevenció i tractament de la COVID-19. Només 19 van ser els projectes seleccionats, 2 dels quals són projectes liderats des de l'IDIAP. Aquests projectes són l'estudi sobre la resposta immunitària en professionals sanitaris infectats amb SARS-CoV-2 i el projecte per a desenvolupar models predictius de complicacions.

  pexels edward jenner 4031710 1

  LLegir més

 • Entrevista Gaceta Sanitaria

  Un article del projecte Eira de l'IDIAPJGol és el més llegit del mes a la Gaceta Sanitaria

  L'editor de Gaceta Sanitaria Joan Carles March ha entrevistat a la investigadora de l'IDIAP Anna Berenguera juntament amb Montse Gil-Girbau i Kika Pujol, totes tres autores de l'article 'Modelos Teóricos de Promoción de la Salud en la Práctica Habitual en Atención Primaria de Salud'

  2021 04 14 17 55 05 12 Promoción de Salud Atención Primaria YouTube

  LLegir més

 • Formació

  La Biblioteca de Ciències de la Salut de Catalunya subvenciona formacions sobre recursos bibliogràfics

  Professionals sanitaris de l'Atenció Primària podran accedir a aquests seminaris web sobre recursos bibliogràfics de la bilbioteca digital de Salut. L'accés a aquests cursos és subvencionat.

  pexels skitterphoto 442420

  LLegir més

 • Dia Mundial de l'Atenció Primària

  Fer recerca internacional des del CAP

  L’Atenció Primària també es bolca en la investigació en salut. A través de l’IDIAPJGol, avui 1.500 professionals de la medicina i la infermeria familiar i comunitària participen en projectes de recerca que seran decisius per millorar la salut en la dècada vinent

  44790087124 684260e188 k

  Foto: Ariadna Creus i Àngel García / Banc d'imatges Infermeres COIB

  LLegir més

 • IDIAP Jordi Gol

  El comitè ètic de l'IDIAP Jordi Gol aprova la prova pilot d'obrir Girona

  La prova està a l'espera de l'evolució dels contagis de setmana santa.

  girona 1141814 1280

  LLegir més

 • E-SPERANZA COVID

  L’IDIAPJGol impulsa l’E-SPERANZA COVID: un assaig clínic independent sobre la Covid-19 persistent

  L’E-SPERANZA COVID és un assaig clínic independent que avaluarà l’efectivitat del Montelukast, un medicament ja comercialitzat utilitzat en persones amb asma. L’assaig,un estudi independent, s’ha presentat a diverses convocatòries en cerca de finançament, i opta també pel finançament extern. L’assaig clínic està dirigit pel metge de família del Centre d’Atenció Primària El Pla de Sant Feliu de Llobregat de la Direcció d’Atenció Primària Costa Ponent de l’Institut Català de la Salut, i investigador de l’IDIAPJGol Francisco Mera Cordero.

  pexels oles kanebckuu 127873

  LLegir més

 • Publicacions

  Totes les publicacions de l'IDIAPJGOL!

  Consulta les últimes publicacions en revistes científiques sobre estudis de l'IDIAPJGol o amb la participació dels nostres investigadors i investigadores.

  foto publicacions cientifiques IDIAPJGol 682x376

  LLegir més