Fem recerca per la salut de les persones

La nostra recerca

La nostra recerca

Tenim 36 grups acreditats que fan recerca a diferents àrees de la salut des de l’atenció primària.
SIDIAP

SIDIAP

Sistema d'Informació per al desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària

 • Estudi LongCovid

  Tret de sortida a un estudi per analitzar els mecanismes immunopatogènics i l’efecte de la vacunació en persones amb Covid-19 persistent

  L’objectiu és identificar biomarcadors i mecanismes immunològics de la Covid-19 persistent i estudiar l’efecte que tenen les vacunes. Participaran 300 persones en set centres repartits per tota Catalunya. L’estudi col·laboratiu és possible gràcies al suport logístic i operatiu de la Fundació Daniel Bravo i a la implicació del col·lectiu d’Afectades i afectats persistents per la Covid-19.

  vacuna covid

  LLegir més

 • Càncer i Covid

  Les persones amb antecedent de càncer tenen un major risc de complicacions per Covid-19

   

  Dos estudis liderats per l’IDIAPJGol estudien la relació entre el càncer i la Covid-19.

  Covid 19

  LLegir més

 • Predimed-Plus

  Les persones que viuen en àrees socioeconòmiques més deprimides tenen més risc d’adoptar estils de vida i dietètics no saludables

  Un nou article del projecte Predimed-Plus de l’IDIAPJGol i la Universitat Rovira i Virgili, relaciona els factors socioeconòmics i l’estil de vida amb el sobrepès i l’obesitat. L’estudi analitza dades de més de 1.500 persones d’entre 55 i 80 anys a Catalunya que participen a l’estudi per fer front a l’obesitat.

  f1

  LLegir més

 • Estudi tramadol

  Investigadors d'Oxford i de l'IDIAP Jordi Gol reclamen que es torni a avaluar urgentment el perfil de seguretat dels opioides "febles"

  Un nou estudi ha demostrat que el consum de tramadol augmenta la mortalitat, el risc d'esdeveniments cardiovasculars i de fractures en comparació amb el consum de codeïna per al tractament del dolor.

  pastilles

  LLegir més

 • Projecte Odisea

  Es desenvolupa una aplicació mòbil per millorar la coordinació i el temps de resposta al tractament dels infarts

  L’app s’ha ideat en el marc del projecte de recerca Odisea que investiga si l’ús d’aquest sistema permet reduir el temps entre l’infart fins a l’inici del tractament, i també pretén millorar la coordinació entre els diferents professionals i centres de salut. 

  app Girona

  LLegir més

 • Hackaton alfabetització digital

  El projecte Citizen Hackt organitza una sessió d’innovació disruptiva per generar solucions al repte de l’alfabetització digital de la gent gran

  El Dream BIG Challenge és una competició d'innovació disruptiva on en 3 hores es generen centenars de solucions al repte de l'alfabetització digital de la gent gran. Un moviment que permet acostar els ciutadans a la realitat de la innovació de les empreses i de la societat, empoderant-les perquè siguin capaces de definir i fer realitat el futur que somien.

  hackaton

  LLegir més

 • iRAISE

  L’equip d’innovació de l’IDIAPJGol participarà al programa iRAISE

  El projecte del Real World Lab de l’IDIAP, que servirà per validar tecnologies sanitàries, ha estat escollit per al programa iRAISE. En el marc d’aquest programa l’equip d’innovació es formarà i realitzarà el pla de viabilitat del Real World Lab.

  iraise

  LLegir més

 • OPTIMA

  Un nou projecte de recerca té com a objectiu millorar el tractament de pacients amb càncer de pròstata, mama i pulmó a través de la intel·ligència artificial

  L'IDIAPJGol participarà en un programa de recerca amb la col·laboració de 36 socis de 13 països amb l'objectiu de millorar l'atenció als pacients amb càncer de pròstata, mama i pulmó a través de Intel·ligència Artificial (IA).

  optima

  LLegir més