Fem recerca per la salut de les persones

La nostra recerca

La nostra recerca

Tenim 34 grups acreditats que fan recerca a diferents àrees de la salut des de l’atenció primària.
Memòria IDIAPJGol

Memòria IDIAPJGol

Memòria científica anual de l'IDIAPJGol.
SIDIAP

SIDIAP

Sistema d'Informació per al desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària

 • Impacte psicosocial del confinament

  La salut mental de les dones va empitjorar més durant el confinament

  Segons les dades obtingudes per l’enquesta de l’impacte psicosocial del confinament domiciliari per la pandèmia de la COVID-19 a Espanya realitzada per l’IDIAPJGol, un terç de les dones van experimentar ansietat i depressió, mentre que els homes només ho van patir un de cada cinc.

  Respon a l'enquesta

  Imagen1

  LLegir més

 • USR Lleida

  Publicació de l’estudi ‘Clinico-epidemiological characteristics of men and women with a new diagnosis of Chronic Obstructive Pulmonary Disease: a database (SIDIAP) study’ a la revista científica BMC Pulmonary Medicine

  L’estudi es fruit de la beca SIDIAP (IDIAP Jordi Gol) guanyada pel Grup de Recerca l’any 2017 i que permetia tenira ccés a variables registrades a l’eCAP de més de 5,5milions d’usuaris d’Atenció Primària de l’ICS. 

  2021 02 19 13 32 19

  LLegir més

 • USR Lleida

  L’atenció primària de Lleida obté la I Beca de la Societat Catalana de Pediatria per un estudi sobre els efectes del moviment antivacunes a les xarxes socials

  L’equip investigador lleidatà, liderat per la pediatra del CAP Rambla Ferran Agnès Huguet, ha analitzat la relació entre aquests missatges i el dubte o rebuig a les vacunes d’una part de la població.

  Agnès Huguet

  LLegir més

 • IRISCAT

  Webinar IRISCAT- Dra. Clara Montagut "Utilitat clínica de la biòpsia líquida en càncer colorectal"

  El Webinari tindrà lloc el dimecres 17 de febrer a les 16:00 amb la Dra Clara Montagut, jefa de l'Unitat de Càncer Gastrointestinal i dirigeix un grup d'investigació en teràpies i biomarcadors decàncer colorrectal.

  Clara Montagut POST WEBINAR 1200x680

  LLegir més

 • Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

  L’IRBLleida amplia l’exposició fotogràfica amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

  L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha ampliat l’exposició fotogràfica formada per fotografies de les professionals que integren l’Institut. Aquest 2021 s’hi sumen 4 cartells més i 90 professionals més.

  01 IRB poster plantilla red

  LLegir més

 • IMC i càncer

  Índex de massa corporal i circumferència de cintura en relació al risc de 26 tipus de càncer: un estudi de cohort prospectiu de 3,5 milions d’adults a Espanya

  Un nou estudi prospectiu realitzat per investigadores/es de l’IDIAPJGol en col·laboració amb científics de l’Agència Internacional d’Investigació sobre el Càncer (IARC), ha trobat que un índex de massa corporal més alt s’associa a un major risc de desenvolupar 12 tipus de càncer. 

  pexels ketut subiyanto 4474052

  LLegir més

 • Covid-19

  Comprendre la primera onada de COVID-19 i les implicacions per abordar la pandèmia en curs: evidencia de 5,5 milions de persones de Catalunya

   

  Els resultats de salut durant la primera onada de COVID-19 a Catalunya, Espanya, s’han descrit al detall en un estudi publicat per Nature Communications. Aquestes troballes proporcionen coneixements sobre els primers mesos de pandèmia i ajudaran a informar la resposta en curs, així com les estratègies de vacunació.

  pexels pixabay 33786

  LLegir més

 • Happy Patient

  El projecte europeu Happy Patient arrenca amb l’objectiu d’investigar com cal reduir el consum inapropiat d’antibiòtics

  Les dades de la Xarxa Europea de Vigilància de la Resistència als Anitmicrobians (EARS-Net) parlen que pels voltants l’any 2015 prop de 33.000 morts van ser atribuïdes a la resistència als antibiòtics, i que de cara a 2050 aquesta xifra podria arribar als 10 milions.

  LogoHAPPY

  LLegir més