Fem recerca per la salut de les persones

La nostra recerca

La nostra recerca

Tenim 36 grups acreditats que fan recerca a diferents àrees de la salut des de l’atenció primària.
SIDIAP

SIDIAP

Sistema d'Informació per al desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària

 • Eina malalties hepàtiques

  Participem en el disseny d’una eina que calcula el risc de patir malalties hepàtiques

  ©LiverRisk és un índex que, a partir de vuit variables, determina quina probabilitat tenim de desenvolupar cirrosi o altres malalties greus al fetge. La seva aplicació permetrà modificar l’estil de vida de les persones en risc, diagnosticar de forma precoç aquestes malalties i iniciar tractaments que en frenin la progressió.

  Operacio.jpg

  LLegir més

 • Novetats SIDIAP

  El SIDIAP introdueix noves taules i variables de recerca

  La base de dades de l’IDIAPJGol segueix creixent per oferir al personal investigador un ventall de recursos cada vegada més ampli i accessible. La darrera actualització inclou novetats com la consulta de taules sobre els professionals de la salut, les relacions familiars dels pacients, la menopausa o les unitats de les analítiques de laboratori.

  Sidiap

  LLegir més

 • SEE Porto 2023

  Presentem sis estudis epidemiològics al congrés #SEEPorto23

  La nostra recerca en Atenció Primària de Salut va ser una de les protagonistes del congrés anual de la Sociedad Española de Epidemiología (SEE), que enguany s'ha celebrat conjuntament amb el de l'associació portuguesa d'aquesta especialitat mèdica. Fins a sis investigadors/es de l'IDIAPJGol van presentar a Porto els resultats dels seus estudis. SEEPorto23 berta raventos 16x9

  LLegir més

 • Nous articles 08/23

  Darreres publicacions científiques

  Durant el mes d'agost, el personal investigador de l'IDIAPJGol ha publicat 19 nous articles en revistes científiques d'àmbit estatal i internacional. Els podeu consultar a continuació.

  aaron burden QJDzYT K8Xg unsplash

  LLegir més

 • Retinopatia diabètica

  Una reducció ràpida de la glucèmia en persones amb retinopatia diabètica lleu o moderada no empitjora aquesta complicació ocular

  Un nou estudi realitzat en persones amb diabetis tipus 2 ha revelat resultats interessants sobre el tractament de la hiperglucèmia i la seva relació amb la retinopatia diabètica, una complicació ocular que sovint afecta les persones amb diabetis.

  eye test 5028103 1920

  LLegir més

 • Contaminació i obesitat infantil

  Un experiment natural mostra la relació entre contaminació atmosfèrica i obesitat infantil

  Mudar-se a zones amb més contaminació atmosfèrica s'associa a un augment de l'índex de massa corporal, segons una anàlisi de més de 46.000 nens, nenes i adolescents residents a Catalunya.

  traffic g55edc5c47 1920

  LLegir més

 • Ajuts IDIAPJGol - ICS 2023

  Oberta la convocatòria d’Ajuts Interns IDIAPJGol - ICS 2023

  A partir del dia 1 d’agost i fins al 3 de novembre, podeu sol·licitar els Ajuts per a la Recerca en Atenció Primària de Salut 2023, que convoquem l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària de Salut Jordi Gol (IDIAPJGol) en col·laboració amb l'Institut Català de la Salut (ICS).

  TW convo ajuts 2023

  LLegir més

 • Nous articles 07/23

  Darreres publicacions científiques

  Durant el mes de juliol, el personal investigador de l'IDIAPJGol ha publicat 28 nous articles en revistes científiques d'àmbit estatal i internacional. Els podeu consultar a continuació.

  aaron burden QJDzYT K8Xg unsplash

  LLegir més