Fem recerca per la salut de les persones

La nostra recerca

La nostra recerca

Tenim 36 grups acreditats que fan recerca a diferents àrees de la salut des de l’atenció primària.
SIDIAP

SIDIAP

Sistema d'Informació per al desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària

 • Articles científics

  Consulta les darreres publicacions a revistes científiques de l'IDIAPJGol

  En aquest llistat pots consultar els últims articles publicats pels nostres investigadors i investigadores o amb la col·laboració de l'IDIAPJGol.

  foto publicacions cientifiques IDIAPJGol 682x376

  LLegir més

 • Espais verds i risc càncer mama

  La contaminació ambiental augmenta el risc de contraure càncer de mama en dones després de la menopausa

  Viure a zones amb major proporció d’espais verds durant llargs períodes de temps, podria reduir el risc de contraure la malaltia en dones després de la menopausa. En el cas de les dones abans de la menopausa, només incrementa el risc de càncer de mama viure en àrees amb concentracions molt altes de PM10.

  recurs espai verd

  LLegir més

 • Introducció R

  A l'octubre, nova edició del curs d'Introducció a la R

  Els propers dies 3, 10, 17 i 24 d'octubre tindrà lloc una nova edició del curs d'Introducció a la R. La formació serà online a través de les plataformes Teams i Moodle en horari de 10 a 13h. 

  image logo R

  LLegir més

 • Curs protocol recerca

  Nou curs online: Presentació d'un protocol de Recerca a una Convocatòria Competitiva

  El proper 29 de setembre tindrà lloc la formació 'Presentació d'un protocol de Recerca a una Convocatòria Competitiva' a través de la plataforma Teams. És un curs adreçat a professionals d’Atenció Primària amb interès en obtenir finançament per a un estudi de recerca.

  formacio

  LLegir més

 • Jornada recerca ICS

  La 13a Jornada de Recerca de l’Institut Català de la Salut se celebrarà el 21 de novembre

  El proper 21 de novembre de 2022, l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’IDIBELL acolliran la 13a Jornada de Recerca de l’Institut Català de la Salut —que reunirà investigadores i investigadors representatius dels instituts de recerca vinculats als centres sanitaris de l'organització i que permetrà posar en comú els darrers avenços en salut mental.

  health 9

  LLegir més

 • Ajuts recerca AP 2022

  Oberta la convocatòria d'Ajuts a la recerca en Atenció Primària 2022 de l'ICS/IDIAPJGol

  Des d'aquest mes de juliol, i fins al proper 6 de novembre, es poden presentar candidatures per als Ajuts a la recerca en Atenció Primària que atorga l'IDIAPJGol juntament amb l'ICS. 

  Cartell IDIAP 2022 web

  LLegir més

 • Jornada 25 anys

  L’IDIAPJGol celebra 25 anys com a centre de recerca i promoció de la salut en Atenció Primària referent a Catalunya

  L’IDIAPJGol celebra l’aniversari en una jornada científica per posar en valor la tasca dels més de 1.500 investigadors i investigadores que fan recerca en Atenció Primària des de tots els territoris de Catalunya. L’Institut Català de la Salut va crear l’any 1996 la Fundació Jordi Gol i Gurina amb l’objectiu de promoure i gestionar la innovació, la formació, la docència i la recerca clínica, epidemiològica i en serveis de la salut en l’àmbit de l’atenció primària.

  25 anys IDIAPJGol

  LLegir més

 • Perfil SIDIAP

  La International Journal of Epidemiology publica el perfil de la base de dades SIDIAP

  El Sistema d'Informació per a la Recerca a l'Atenció Primària (SIDIAP) és una base de dades d'atenció primària de tota la població que es va crear per proporcionar una eina útil per a la investigació sanitària. El SIDIAP inclou dades de 328 centres d'atenció primària gestionats per l'Institut Català de la Salut a Catalunya i dades pseudoanonimitzades de més de 8 milions de persones.

  sidiap

  LLegir més