Fem recerca per la salut de les persones

Adjunta a Direcció

 Anna Berenguera 400

 

Anna Berenguera Ossó és llicenciada en Psicologia i Màster en Ciències Socials per la Universitat de Surrey (Regne Unit). L'any 2011 va obtenir el títol de Doctora en Salut Pública per la Universitat de Barcelona.

Actualment, és adjunta a direcció, i també treballa com a investigadora i coordinadora de la Unitat de Recerca Transversal (UTR) i des del 2017 forma part del comitè científic intern de l'IDIAP Jordi Gol.

També desenvolupa activitats docents de postgrau, és professora de recerca qualitativa al Màster en Salut Pública de la Universitat Pompeu Fabra, ICACS a la UAB, al Màster en Promoció de la Salut de la Universitat de Girona i al Màster en Educació per a la Salut de la Universitat de Girona. la Universitat de Lleida. És directora de 6 tesis.

Té experiència investigadora en metodologia quantitativa, qualitativa i mixta en els àmbits de la Salut Pública, l'Atenció Primària i Comunitària. Les seves principals línies de recerca són: promoció de la salut, salut comunitària, perspectiva de gènere, salut sexual i reproductiva, intervencions complexes i participació ciutadana en la recerca.

Actualment té més de 70 publicacions en revistes de factor d'impacte i més de 1.400 citacions, acumulant un índex H de 24. També és la investigadora principal de diferents projectes en convocatòries competitives.

Recentment ha participat en diferents estudis que impliquen la participació de la ciutadania en investigacions en què col·lectius de persones afectades per determinades malalties o situacions participen en equips de recerca. Entre alguns d'aquests estudis destacaria una cohort de pacients amb COVID persistent que inclou més de 2.000 persones i relacionada amb aquest projecte s'ha obtingut una convocatòria competitiva internacional (HORIZON-HLTH-2021-CORONA-01-02) que inclou diferents cohorts en aquesta malaltia.

Actualment és líder d'un grup de recerca consolidat denominat GRenSSAP (RD21/0016/0029) acreditat per l'Institut Carlos III en el marc del RICAPPS.