Fem recerca per la salut de les persones

ordenador registe assaig ed

Registre d'Assaigs Clínics

Tal com s’indica a la pàgina web de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), es considera que el registre de tots els assaigs clínics d’intervenció és una responsabilitat científica, ètica i moral.

La missió de la Plataforma de registres internacionals d’assaigs clínics (ICTRP) de l'OMS és garantir que els responsables en la presa de decisions en l’àrea de l’atenció de la salut tinguin accés a una visió completa dels assaigs clínics ja realitzats. És un recurs per millorar la transparència de la investigació i, fonamentalment, consolida la validesa i el valor de les bases de dades científiques.(Font: http://www.who.int/ictrp/es/trp/es/)

Amb aquest mateix objectiu, el desembre de 2019 el Comitè Internacional d’Editors de Revistes Mèdiques (ICMJE) va establir com a requisit el registre dels assaigs clínics en bases de dades públiques i validades abans de la seva publicació.

L’IDIAPJGol proposa la pàgina web www.ClinicalTrials.gov com a plataforma de registre d’assaigs clínics, ja que compleix amb tots els requisits del ICMJE: http://www.icmje.org/about-icmje/faqs/clinical-trials-registration/

En el següent document podreu trobar unes instruccions pas a pas per tal de registrar el vostre assaig clínic:

 

 

Etiquetes: Recerca