Fem recerca per la salut de les persones

        GIR
0
0
0
s2smodern

El 73% del personal investigador de l’IDIAPJGol són dones

 Actualment, la Fundació Institut Universitari per a la recerca a l'Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol) compta amb 1.392 investigadors. Del total, 1.017 són dones, el que suposa un 73% de la plantilla investigadora. 

Dones i Ciencia IDIAPJGol 2019

Aquesta xifra s’explica perquè en Atenció Primària treballen una majoria de dones, però cal destacar també que en aquest camp, degut a l’alt volum d’hores assistencials, dedicar-se a la recerca requereix d’un esforç extra que sovint es fa fora de l’horari laboral. A banda de comptar amb una majoria de dones investigadores, d’entre el personal amb un doctorat, són dones un 59% (respecte del 41% d’homes). Quant a les nostres Investigadores Principals en projectes, comptem amb 181 dones, el que suposa un 67%. I pel que fa als grups de recerca, dels 33 totals 15 compten també amb una dona com a Investigadora Principal (45%).

L’IDIAPJGol, a més, és un centre de referència dirigit per una dona, la Concepció Violan, que remarca que “tenim a l’equip excel·lents professionals que compatibilitzen la seva tasca assistencial amb la recerca i sovint són, a més, mares, pel que també fan una aposta personal per la seva professió”.

Les dones a l’IDIAPJGOL en xifres 

Investigadores:

1.017 (73%)

Doctores:

184 (59%)

IP projectes:

181 (67%)

IP grups:

15 (45%)

Des de l’IDIAPJGol volem commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència posant en valor la tasca de les nostres investigadores. Per això, participem en la celebració d’aquest dia amb una campanya a la xarxa social Twitter on presentarem algunes de les nostres investigadores i la seva feina a l’Institut.

El Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

L’Assemblea General de les Nacions Unides va decidir l’any 2015 proclamar el dia 11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. L’objectiu de la commemoració és promoure la participació plena i en condicions d’igualtat de les dones i les nenes en l'educació, la capacitació, l'ocupació i els processos d'adopció de decisions en la Ciència, així com eliminar tota mena de discriminació vers les dones fomentant una major participació en els àmbits científics i reconeixent els seus èxits.