Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

L’IDIAPJGol s’integra al CareCityLab, el centre de cures i recerca en fragilitat i dependència de Mataró

Amb la signatura del conveni de col·laboració, formalitzada el 28 de maig de 2024, l’Institut s’integra dins el consell directiu de l’entitat, juntament amb altres institucions i entitats de l’àmbit de la salut, la innovació i el coneixement

carecitylab1

 

L’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol i Gurina s’ha integrat en el CareCityLab, el centre dedicat a les cures de la ciutadania i la recerca en l’àmbit de la fragilitat, la dependència i la cronicitat de la ciutat de Mataró.

L’acte de constitució de l’entitat s’ha dut a terme el 27 de maig de 2024, amb la signatura d’un conveni de col·laboració entre totes les institucions que formen part del consell directiu. El CareCityLab està impulsat per l’Ajuntament de Mataró i està finançat amb fons europeus.

carecitylab3

A més de l’IDIAPJGol i l’Ajuntament, la nova entitat la conformen la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme, el Consorci Sanitari del Maresme, la Fundació EURECAT, la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, la Fundació TIC Salut Social i l'Institut Català de la Salut, a través de la seva Gerència Territorial Metropolitana Nord.

El CareCityLab, creat dins del projecte “Mataró, Ciutat Cuidadora”, és un espai dedicat a millorar la qualitat de vida de les persones en situació de fragilitat i dependència, així com de les seves cuidadores.

carecitylab2

D'esquerra a dreta: Josep Basora, director de l'IDIAPJGol; Pere Torán, coordinador de la USR Metropolitana Nord, i Laura Conangla, directora d'Atenció Primària de l'Àrea Metropolitana Nord de l'ICS

L'entitat treballarà en tres línies:

  • La provisió de serveis a la ciutadania, a través de l’Oficina de Cures, el Punt Vincle i el Centre per a l’Autonomia Personal.
  • El desenvolupament d’activitats de recerca i innovació, mitjançant l’Oficina de Recerca i l’Observatori de Fragilitat i la Dependència.
  • La transferència de coneixement, que se sustenta a través de l’activitat universitària i del Comitè d’Ètica.