Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Una de cada vuit persones amb diabetis tipus 2 acaba patint una malaltia cardiovascular

Un estudi en què han participat investigadors de l’IDIAPJGol ha estudiat els factors de risc cardiovascular entre pacients de diabetis durant 10 anys

isens usa cdqipUHDOFM unsplash

Un 12,3 % de les persones amb diabetis tipus 2 pateixen un problema cardiovascular. Aquesta és la conclusió de l’estudi SCORE-2, en què participa l'investigador de l'IDIAPJGol Josep Franch. Aquesta investigació ha calculat el risc de patir malalties circulatòries entre persones amb diabetis mellitus tipus 2.
Els autors del treball han fet el seguiment durant deu anys de 229.460 persones amb diabetis i sense cap malaltia cardiovascular i ha analitzat quin percentatge d’aquests pacients ha desenvolupat una malaltia circulatòria durant aquest període. Amb els resultats d’aquest seguiment, l’equip investigador assegura que pot predir el risc que tenen les persones amb diabetis de patir un problema cardiovascular durant els propers deu anys, amb un 66 % més d’eficàcia que amb els mètodes actuals.

L'objectiu final del treball és millorar la qualitat de vida de les persones amb diabetis que necessiten tenir accés com més aviat millor a les mesures preventives, intensificar el control dels factors de risc i detectar precoçment la malaltia circulatòria.

És conegut que les persones amb diabetis tenen més probabilitat de desenvolupar una malaltia cardiovascular de forma precoç i greu que la població general. A Espanya, aproximadament un 25 % de les persones amb diabetis han presentat alguna complicació cardiovascular. Aquest risc pot ser molt heterogeni segons les característiques de cada persona i dels seus factors de risc.

L'equip investigador té com a objectiu aplicar els coneixements d’aquesta recerca per detectar el risc cardiovascular de cada persona amb diabetis i planificar les necessitats que pugui tenir el pacient. D'aquesta manera, s’espera poder adoptar mesures preventives i de detecció precoç de la malaltia circulatòria de manera individualitzada i intensificar el tractament en les persones amb més risc.

 

Infografia 1 CAT

3 CAT Professionals DM sexe.jpegInfografia 2 CAT.jpeg4 CAT Pacients DM Sexe.jpeg