Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

El GREMSAS presenta els seus projectes a EspaiCiència del Saló de l’ensenyament

Professionals del Grup d'Investigació Multidisciplinari en Salut i Societat van presentar estudis sobre retinografia i ferides com a marcadors de risc vascular i predictors de curació, respectivament, en el marc del Saló de l'Ensenyament

GREMSAS SALO ENSENYAMENT

Els investigadors de la Unitat de Suport a la Recerca Metropolitana Nord, Mercè Iruela i Rafael Medrano van participar el dia 13 de març en l’EspaiCiència, al Saló de l’Ensenyament, en representació del grup de recerca GREMSAS mostrant el projecte de recerca “Efectivitat de la termometria infraroja en la detecció de zones d'inflamació susceptibles d'aparició d'úlceres o lesions al peu de pacients amb diabetis”. Aquest grup interdisciplinari l’IDIAPJGol - UAB, ha presentat investigacions innovadores en el camp de la medicina preventiva i la salut pública.


EspaiCiència és una iniciativa per donar a conèixer a la ciutadania, i molt especialment als més joves, la recerca i la innovació que es du a terme a les universitats, centres de recerca.


Durant dos dies, els professionals del GREMSAS van compartir els seus descobriments amb els assistents a l'esdeveniment a través de tallers participatius. El dimecres 13, l'equip format per Antonio Heras Tébar, Rosa García-Sierra i Pere Torán Monserrat, va presentar la seva investigació sobre retinografia com a marcador de risc vascular. Els estudiants van tenir l'oportunitat d'examinar imatges de retina, mesurar l'índex turmell-braç i rebre una explicació detallada sobre el sistema cardiovascular.


El divendres 15, Mercè Iruela Sánchez, Rafael Medrano i Rosa García-Sierra van destacar el seu estudi sobre la predicció de la curació de ferides. Van introduir als participants una graella dissenyada per marcar coordenades a les ferides, permetent mesurar diferents punts de temperatura com a indicadors de la curació. Els estudiants van poder observar el procés de disseny i creació de la graella, recopilar dades amb termòmetres i examinar les zones de calor utilitzant una càmera de termografia.


La seva participació a EspaiCiència reafirma la seva posició com a líder en el camp de la medicina preventiva i la salut pública, deixant una empremta significativa a l'esdeveniment.