Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

El Col·legi de Metges de Lleida entrega els III Premis COMLL per incentivar la recerca en l’Atenció Primària

Els guanyadors són dos estudis sobre l’eficàcia de la teràpia assistida amb animals i sobre l’avaluació de l’efecte dels missatges antivacunes a les xarxes socials.

premis coll

El Col·legi de Metges de Lleida (COMLL) va celebrar el passat 21 de novembre l'acte d'entrega dels III PREMIS COMLL, que tenen per finalitat facilitar i fomentar la recerca entre els equips de professionals de l’Atenció Primària.

En aquesta tercera edició dels premis s’han presentat un total de deu projectes, que han estat avaluats pels doctors Mª Teresa Castañ Abad, Íñigo Lorente i Eugeni Paredes Costa. Els dos projectes amb millor puntuació han estat premiats amb 1.500€ cadascun. El primer premi ha estat per a Maria Dolors Rodrigo Claverol, amb l’“Estudi de l’eficàcia de la teràpia assistida amb animals (gossos) en població infantil amb trastorn per dèficit d´atenció i hiperactivitat (TDAH)” i el segon premi ha estat per a Agnès Huguet Feixa, amb l’estudi titulat “Avaluació dels missatges de dubte o rebuig vacunal a les xarxes socials”.

L’acte d’entrega de premis va ser presidit per la doctora Maria Chiné Segura, vicepresidenta primera del COMLL, i Anna Berenguera Ossó, adjunta a Direcció de l'Institut Universitari per a la Recerca en Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol). Així mateix, va comptar amb l’assistència de Xavier Ichart, representant de la Direcció d´Atenció Primària de l'ICS Lleida, i José María Palacín, representant de la Unitat de Suport a la Recerca de l'ICS (USR).

L’acte s’ha emmarcat en la celebració del 125è aniversari de la creació del COMLL.