Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Més de 140 referents en benestar emocional de l’Atenció Primària participen en la jornada sobre el Projecte Mestral

L’IDIAPJGol i l’Institut Català de la Salut vàrem organitzar, aquest 6 de juny, una jornada adreçada als Referents de Benestar Emocional i Comunitari (RBEC) amb l’objectiu de compartir experiències, tècniques i coneixements relacionats amb el Projecte Mestral.

jornada mestral 2023 01 grup

Els RBEC són els encarregats d’implementar el programa de Ventilació Emocional (VE) i la figura clau d’aquest projecte, a través del qual es vol prevenir i promoure el benestar emocional dels professionals de l’Atenció Primària.

La jornada va acollir diferents taules rodones, amb RBEC de l’Institut Català de la Salut de diferents territoris com a protagonistes, on van posar en comú i debatre la seva experiència i les activitats que duen a terme per tenir cura dels seus companys dels CAP. A la tarda, es van organitzar diferents tallers pràctics, enfocats a potenciar les seves habilitats de dinamització dels grups de Ventilació Emocional i altres grups psicoeducatius.

L’acte també va comptar amb conferències d’experts en Atenció Primària com Alberto López García-Franco, metge de família i divulgador de la relació entre Cinema i Medicina, Isabel del Cura, metgessa de família i investigadora de la xarxa RICAPPS, Rosa Vivanco, directora de l'Àrea d'Avaluació i Qualitat de l’AQuAS, i Enric Aragonès, metge de família de l’ICS i investigador principal del Projecte Mestral, així com amb els parlaments de Josep Basora, director de l’Institut d’Investigació en Atenció Primària de Salut Jordi Gol (IDIAPJGol) i d’Ariadna Mas, en representació de l’Institut Català de la Salut. “A més dels continguts formatius i científics, l’objectiu principal de la jornada és fomentar el sentiment de pertinença dels RBEC cap a un projecte d’investigació sanitària de molta magnitud”, va remarcar Aragonès.

El Projecte Mestral (‘Avaluació de la utilitat i factibilitat d'una intervenció psicoeducativa per prevenir l'impacte psicològic negatiu de la pandèmia COVID19 en professionals sanitaris d'atenció primària’) neix l’any 2022 a iniciativa de la Direcció d’Atenció Primària de l’ICS i de l’IDIAPJGol. La seva finalitat és avaluar el procés d’implementació del programa Ventilació Emocional, creat per fomentar el benestar emocional dels professionals de primera línia. Gestionat per Guillem Aragonès, l’IDIAPJGol participa en el projecte aportant metodologia científica per a la seva implementació i per a l’avaluació de resultats.

jornada mestral 2023 04 taula rodona

jornada mestral 2023 05 tallers

jornada mestral 2023 06 tallers