Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

S’inicia el projecte Experiències i necessitats de les persones trans en l’Atenció Primària de Girona

Des de l’IDIAPJGol investiguem per a oferir a les persones trans* una pràctica clínica d’excel·lència en l’àmbit de l’atenció primària. Tres investigadores de l’IDIAPJGol, Alicia Ares, Violeta Concepción i Anna Ponjoan, han dissenyat l’estudi titulat “Experiències i necessitats de les persones trans* en l’Atenció Primària de Girona”. En aquest sentit, han obert una convocatòria per convidar a participar a persones trans* que vulguin explicar com s’han sentit al ser ateses en els centres d’atenció primària o consultoris i quines són les seves necessitats en salut. Aquesta informació és indispensable per a millorar els serveis d’atenció primària i plantejar-nos futurs projectes de recerca ajustats a les necessitats del col·lectiu trans*.

pexels alexander grey 3868990 1

Aquest estudi té l’aprovació del comitè d’ètica de l’IDIAPJGol i té els següents objectius:

  • Explorar las experiències en l’àmbit de l’atenció primària de la comunitat trans* de la província de Girona.
  • Identificar las necessitats de les persones trans* en relació a l’atenció que reben en els serveis d’atenció primària de la província de Girona.

Qui pot participar?

Les persones trans* de 16 anys o més i usuàries dels serveis d’atenció primària de la província de Girona. Entenem el terme trans* en sentit ampli i convidem a participar a totes aquelles persones de diverses identitats de gènere diferents a la cisgènere.

Què implica participar?

Participar en aquest estudi qualitatiu implica formar part d’una conversa en un grup de 3-4 persones trans*. Una investigadora guiarà la conversa plantejant preguntes o temàtiques relacionades amb les experiències i necessitats en salut en l’àmbit de l’atenció primària, i moderarà els torns de paraula. Cada persona compartirà voluntàriament el seu relat, podrà respondre o no les preguntes lliurement, i s’afavorirà un entorn segur i sense judici.

Les sessions en grup duraran uns 90 minuts i es duran a terme en espais públics (centre cívics, centres d’atenció primària, etc.). Les sessions en grup es faran en diferents municipis en funció de la participació i es provarà que els seus participants s’hagin de desplaçar el mínim possible.

Vols participar?

Registreu-vos al formulari que trobareu en aquest enllaç:

https://enquestes.idiapjgol.org/index.php/577846?lang=ca

Es posaran en contacte amb les persones inscrites i proposaran data, hora i lloc per a fer la sessió grupal que han de tenir lloc entre abril i juny del 2023.

Agraïm el vostre interès i participació.