Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Laura Medina presenta un estudi sobre l’endometriosi a l’Hospital Clínic

La investigadora Laura Medina, especialista en salut menstrual, presenta el proper 22 de març el projecte “Les ferides són el que et queda a dins”. La presentació està inclosa en la sessió informativa i participativa sobre l'endometriosi “Endometriosi: la regla no fa mal” dins la Setmana d’Intercanvi d’Experiències que organitza l’Observatori Experiència Pacient de l’Hospital Clínic de Barcelona. Aquesta sessió està oberta a la ciutadania, dirigida especialment a noies adolescents (i també nois) per conscienciar sobre aquesta malaltia cròmica i inflamatòria i presentar alguns dels projectes sobre aquesta patologia que es porten a terme.

endometriosis

La doctora Laura Medina presentarà en la segona part de la sessió l’estudi “Les ferides són el que et queda a dins”. Es tracta d’un treball de recerca realitzat a través de la tècnica de Fotoveu sobre les implicacions de viure amb endometriosi. Ha estat un projecte participatiu que s’ha portat a terme des de l’IDIAPJGol i en col·laboració amb l’Associació d’Afectades d’Endometriosi de Catalunya (Endo&CAT), l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Institut Català de la Salut i el Centre d’Anàlisi de Programes Sanitaris (CAPS).

La presentació del projecte vindrà acompanyada d’una xerrada d’una companya de l’Endo&CAT que donarà una perspectiva sobre la malaltia. L’acte tindrà lloc el 22 de març a la Sala Farreras Valentí de l’Hospital Clínic de Barcelona (Escala 9 Planta 3). Si voleu assistir a l’acte, apunteu-vos al següent formulari.

Prèviament el Dr. Carmona, ginecòleg especialista en endometriosi haurà fet una dissertació sobre la malaltia i el seu impacte a la vida de les dones. L’acte conclourà amb la presentació del projecte EndomWay, amb el qual es vol millorar l'experiència dels pacients amb endometriosi.