Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Presentem els resultats del projecte ISAAC-CAT

Sabies que les últimes estimacions indiquen que l’any 2050 morirà més gent pel problema de resistències antibiòtiques que per càncer? I que la reducció de la prescripció innecessària d’antibiòtics és l’estratègia més eficient per reduir les resistències? Pot la millora de les habilitats comunicatives professional-pacient disminuir la prescripció innecessària d’antibiòtics a l'Atenció Primària? I la utilització de tècniques de diagnòstic ràpid com la determinació de la proteïna C reactiva?

webinar isaac



L’any 2018 la Marató de TV3 va concedir la coordinació del projecte ISAAC-CAT, un dels projectes de malalties infeccioses, al Dr. Carles Llor, de l'IDIAPJGol, juntament amb la CAMFiC - Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària i la Universitat Internacional de Catalunya. L’objectiu de l’estudi era avaluar l’efectivitat de dues intervencions sobre professionals sanitaris en la reducció de la prescripció innecessària d’antibiòtics en infeccions respiratòries.

El projecte, realitzat 100% a l’Atenció Primària, el vam iniciar al 2019 amb molta il·lusió quan encara no havíem sentit a parlar de la COVID... i es van apuntar més de 200 professionals d’Atenció Primària de Barcelona de l’Institut Català de la Salut! Tot i els entrebancs que hem anat trobant al llarg d’aquest camí, en especial la pandèmia, que va obligar a finalitzar el reclutament de l’estudi prematurament, hem pogut tirar endavant, gràcies al compromís immesurable dels nostres professionals sanitaris, i enguany és hora d’explicar-vos els nostres resultats!

Us animem a connectar-vos dilluns, 23 de gener, de 17 a 19h, al webinar presentació de l’estudi ISAAC.