Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Inscripcions obertes per al curs online de Ventilació Emocional

En el marc del projecte Mestral, liderat per l’IDIAPJGol amb la col·laboració de l’ICS i la Fundació Galatea, i finançament del Departament de Salut (PERIS), posem en marxa un nou curs online dirigit a les referents de benestar emocional i comunitari (RBEC) per aprofundir sobre els continguts de la guia de sessions del programa de ventilació emocional, indicacions per dur-la a la pràctica, i informació rellevant sobre l’àmbit de l’estudi de recerca.

enric aragones 2b

 

La pandèmia de Covid19 ha constituït una situació extraordinàriament estressant per als professionals sanitaris i ha generat un impacte en forma de malestar psicològic i de l’aparició de diversos trastorns mentals. En aquest context, cal dotar aquests professionals d’estratègies i habilitats per poder gestionar la situació d’estrès i prevenir o minimitzar el seu impacte negatiu.

El projecte Mestral sorgeix, així, de la necessitat de tenir cura dels i les professionals sanitaris, que han cuidat de la ciutadania durant tota la pandèmia. Consisteix en un grup de sessions planificades i impartides per RBEC per millorar l’autocura emocional dels professionals d’Atenció Primària.

Des del 5 de desembre i fins al 6 de febrer, els i les professionals podran dur a terme el curs online de Ventilació Emocional al seu ritme. Aquest curs està adreçat als RBECs que duran a terme les intervencions psicològiques grupals (Programa “Ventilació Emocional”) en els diversos centres d’atenció primària i forma part de l’estratègia per implementar el programa.

El seu objectiu és donar a conèixer els continguts i els procediments als RBECs i promoure una implementació homogènia en tot el territori, tenint en compte les possibilitats d’adaptació local que el propi programa contempla.

Els seus continguts, impartits per una vintena de docents, inclouen la justificació de la seva necessitat, els fonaments teòrics i l’evidència científica que dona suport a les intervencions psicològiques de suport emocional als professionals sanitaris, els procediments i els continguts específics de les sessions del programa i detalls sobre els procediments d’avaluació previstos.

Tota la informació del curs i inscripcions en aquest enllaç.