Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Els resultats del projecte psicosocial per la sindèmia, resumits en 3 vídeos

Entre abril de 2020 i desembre de 2021, l'IDIAPJGol va dur a terme diferents estudis per avaluar la salut mental considerant les condicions socials en diferents col·lectius arrel de la pandèmia. Ara, s'han elaborat tres píndoles de vídeo per presentar els resultats.

videos sindemia

Cadascuna de les píndoles de vídeo, disponibles en català, castellà i anglès, se centra en els resultats d'un àmbit diferent dels estudis. En la primera píndola s'aborda la salut mental en la població en general. S'hi mostra el disseny del projecte dut a terme entre 2020-2021 i els resultats de dues enquestes (estudis transversals) que es van realitzar a la població resident a Espanya. En aquestes enquestes els investigadors i investigadores van estudiar la prevalença de l'ansietat i la depressió en dones i homes a l'inici del confinament i a l'any següent.

En la segona píndola s'aborden els treballs de cures i els professionals essencials. S'explica l'estudi sobre "fotoelicitació". Es va convidar a persones que feien treball de cures perquè compartissin mitjançant les seves fotografies i un títol el que representava  per a ells/elles la primera onada. D'altra banda, s'expliquen els resultats d'un estudi amb metodologia qualitativa que es va realitzar amb professionals essencials i com s'organitzaven amb el treball de cures.

Per últim, la tercera píndola aborda la salut mental i altres eixos d'inequitat social. En aquesta píndola es reflexiona sobre el que ha implicat una gestió de la sindèmia exclusivament biosanitària. També es descriu l'impacte a nivell de la salut mental que ha tingut la sindèmia en poblacions migrades i LGTBI+, incloses les persones no binàries.

La IP del projecte és Constanza Jacques, i l'equip de recerca està format per Tomàs López-Jiménez, Laura Medina-Perucha i Anna Berenguera.

Pots veure tots els vídeos al nostre canal de Youtube.