Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

L’IDIAPJGol participa en un assaig clínic que simula la normalitat pre-pandèmica a Sitges

La nit de dijous 20 de maig va tenir lloc una prova al carrer Primer de Maig, conegut com el Carrer del Pecat de Sitges, en la qual 350 voluntaris van poder gaudir d’una nit d’oci.

Sitges Visit Sitges

Imatge Visit Sitges

L’objectiu de l’estudi és aconseguir dades objectives i científiques que contribueixin a la reobertura del sector de l’oci. El dia de l’estudi, es van fer tests d’antígens a tots els voluntaris, persones majors d’edat de les comarques del Garraf, Alt Penedès i Baix Llobregat i dels municipis de L’Hospitalet de Llobregat i Barcelona.

Hi van participar un total de 5 locals d’oci, en un espai perimetrat amb control d’accés, gel hidroalcohòlic i mascaretes quirúrgiques a disposició dels assistents.

Properament, els voluntaris se sotmetran a un nou test d’antígens que permetrà valorar la seguretat d’obrir zones d’oci com la de Sitges.

L’estudi l’ha conduït l’Ajuntament de Sitges, el Departament de Salut i l’IDIAPJGol. També hi ha col·laborat l’Associació d’Establiments d’Oci Nocturn de Sitges, la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn i el Gremi d’Hostaleria de Sitges.