Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Article del Grup EPIVAC sobre la COVID19 al Journal of Clinical Hypertension

El Journal of Clinical Hypertension (revista oficial de l’Associació Mèdica Mundial en Hipertensió, factor d’impacte bibliomètric: 3,2 punts) acaba de publicar un article d’investigació original realitzat pel Grup de Recerca EPIVAC de Tarragona. L’article analitza la incidència i risc de COVID 19 en les persones hipertenses de les comarques de Tarragona.

medicaments recurs

L’estudi, titulat “Use of distinct anti-hypertensive drugs and risk for COVID-19 among hypertensive people: a population-based cohort study in Southern Catalonia, Spain”, té com a investigador principal el Dr. Àngel Vila (Unitat de Suport a la Recerca de Tarragona) i en el que també han participat Cristina Torrente (Tecnologies de la Informació i Comunicació ICS Camp de Tarragona), Frederic Gómez (Microbiologia HJ23), Eva Satué, Olga Ochoa, Cinta de Diego, Imma Hospital i Ferran Bejarano (DAP Camp de Tarragona).

Al contrari del que s’havia especulat al principi de la pandèmia, l’estudi, que inclou una mostra poblacional de 34936 pacients hipertensos majors de 50 anys, demostra que la presa de fàrmacs antihipertensius inhibidors del sistema renina-angiotensina no predisposa ni augmenta el risc de patir COVID19. En aquest estudi, els pacients hipertensos de les comarques de Tarragona que estaven prenent inhibidors del sistema renina-angiotensina van tenir un risc relatiu menor d’infecció per COVID (quasi significatiu en el cas dels ARA II, amb un risc relatiu de 0.67, IC 95%: 0.44-1.01, p=0.054).

Consulta l’article complet aquí.