Investigamos para la salud de las personas

0
0
0
s2smodern

Josep Basora, nou director de l’IDIAPJGol

El dilluns 4 de maig s’incorpora com a nou director de l’IDIAPJGol el doctor Josep Basora, fins ara coordinador de la Unitat de Suport a la Recerca (USR) de Tarragona-Reus.

Josep Basora

Josep Basora i Gallisà ha estat coordinador de la USR Tarragona-Reus de l’IDIAP Jordi Gol i Gurina des de 1996. També és el responsable de Formació i Innovació de la Gerència Territorial del Camp de Tarragona de l’Institut Català de la Salut, coordinant el CITER d’INNOBICS. Ha estat president de la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària durant 7 anys (2009-2016), sent durant aquest temps membre dels Councils Europeus, Iberoamericà i Mundial de l’Organització Internacional de Medicina de Família (WONCA).

Actualment és Vicepresident de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària i membre del Consell Assessor de semFYC. Professor associat de la Universitat Rovira i Virgili en els estudis de Medicina i Nutrició, tanmateix amb responsabilitat directa en la coordinació del rotatori de 6è Curs. Ha rebut les distincions de Premi Professor Cyril Rozman a la trajectòria Professional de la Societat Espanyola de Medicina Interna (2012) i recentment Soci d’Honor de la CAMFIC (2019).

Com a investigador forma part del CIBEROBNUT de la xarxa de recerca d’excel·lència de l’Institut Carlos III, i de dos grups acreditats per l’IDIAPJGol i AGAUR (Prediabetis i Diabetis de Tarragona, CENIT) i del Grup Transversal d’estil de vida i prevenció de l’Institut Sociosanitari Pere Virgili (Coordinador). Ha participat a l’Estudi PREDIMED i PREDIMED-Plus com a coordinador de l’Atenció Primària del nòdul de Reus-Tarragona, però participant activament en la recerca de finançament privat i públic. Ha participat com investigador en més de 30 projectes finançats en convocatòries públiques (nacionals, estatals, i europees, diversos projectes patrocinats per Farmaindustria). Com a investigador és autor de 145 articles publicats en revistes biomèdiques amb IH=33 i 9650 cites.

Per últim, volem agrair la seva tasca al servei de la recerca en atenció primària a la Concepció Violan, la fins ara directora de l’Institut i a la qual desitgem molta sort i èxits professionals en aquesta nova etapa.