Investigamos para la salud de las personas

0
0
0
s2smodern

L'IDIAPJGol participarà al Pint of Science 2019

L'Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària (IDIAPJGol) serà present amb tres presentacions al Pint of Science 2019, que tindrà lloc del 20 al 22 de maig.

pintofscience

El Pint of Science és un esdeveniment internacional que té per objectiu acostar la ciència a la ciutadania. En un ambient distès i relaxat, el bar, conviden a investigadors punters per compartir els seus coneixements. Enguany, la cita tindrà lloc aquest mes de maig, i l'IDIAPJGol participarà amb tres presentacions:

 

  • Segur que m'he de prendre això? 

Tindrà lloc el dimarts 21 de maig a la Cafeteria “La Pau” (C/Pere Vergés, 1, 1ªplanta Edifici Piramidon, Barcelona) a càrrec de la investigadora Maria Rubio Valera del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. En la seva presentació tractarà de respondre qüestions tan quotidianes com quan ens prescriuen un nou medicament i hem de prendre una difícil decisió: què passa si no me'l prenc? és realment necessari? Tot s'arregla amb medicaments? No tinc altres opcions? Però sobretot, estic prenent la meva decisió de la millor manera possible?

  • Sortim dels centres sanitaris en busca de la Clamídia Trachomatis en els joves. Serà eficaç?

Aquesta segona presentació se celebrarà el dimecres 22 de maig a la mateixa Cafeteria “La Pau”. La ponent en aquest cas serà la Azahara Reyes Lacalle, del CAP Sant Fèlix de Sabadell. La Chlamydia Trachomatis (CT) és l’infecció de transmissió sexual més freqüent entre els joves de 16 a 24 anys però molts tenen la infecció i no ho saben perquè no dona símptomes en un 50% dels nois i en un 70% de les noies. El 25% de les infeccions curen espontàniament però com que no confereix immunitat, les re-infeccions poden ser freqüents i les complicacions notables, però el tractament és senzill i eficaç. Actualment, s'han testat 325 joves. La prevalença és més baixa de la que esperaven els investigadors però, servirà aquesta estratègia de mostreig de conveniència en els espais clau per detectar la CT en joves ocults al sistema sanitari i millorar el coneixement de la seva prevalença?

  • Neurociència i alimentació. Quina relació tenen?

La tercera presentació es realitzarà en el marc del Festival de la Ciència de Barcelona, amb data pendent de confirmació. El Jordi Fernández Blanco, del CAP Alt Penedès de Vilafranca del Penedès, serà l'encarregat en aquest cas de difondre el seu coneixement. L'objectiu de la seva presentació serà explicar les eines que utilitza el programa INFADIMED amb la seva sèrie de dibuixos animats “Les aventures del Capità Vitamines” per promocionar la Dieta Mediterrània com a estil de vida saludable i “lluitar” contra els productes malsans i l’epidèmia de l’obesitat infantil.

Participeu al Pint of Science! Fem costat als nostres investigadors!