Investigamos para la salud de las personas

0
0
0
s2smodern

El Dr. Josep Tarrés, de la USR Metropolitana Nord, llegeix la seva tesi

El passat 1 de març, el Dr. Josep Tarrés Olivella va llegir la seva tesi doctoral titulada "Patologia per amiant a la comarca del Vallès Occidental".

151118 slider idiapjgol

 La tesi, per la Universitat de Barcelona, ha estat dirigida pel Dr. Jaume Canela i va obtenir la qualificació d'excel·lent. Entre les principals conclusions de la tesi trobem:

  • La distància al focus contaminant i les característiques dels vents locals (direcció i velocitat) són els principals factors de risc per desenvolupar un mesotelioma pleural de causa ambiental al Vallès Occidental.
  • Aquests resultats, junt amb altres aportats, confirmen la hipòtesi general de què la fàbrica de fibrociment ha condicionat l’estat de salut dels habitants de la comarca, no tant sols dels treballadors de la factoria sinó també dels convivents amb un treballador i també dels ciutadans que residien a prop de la mateixa.
  • Queda definit que PRA, sense deixar de ser una patologia laboral és, actualment i cada cop més, una patologia que pertany al camp de la Salut Pública i Ambiental.