Investigamos para la salud de las personas

0
0
0
s2smodern

Investigació del present a pediatria per garantir un bon futur

El proper 23 de maig de 2019, el Seminari de Tarragona acollirà l'11a Jornada de Recerca de l'Institut Català de la Salut que tindrà com a tema central la investigació del present a pediatria per garantir un bon futur.

poster 11JRICS web

Les Jornades de Recerca de l’Institut Català de la Salut (ICS) són una gran oportunitat per donar a conèixer la investigació que s’està fent en els seus instituts de recerca i per crear un espai de comunicació i intercanvi d’experiències a partir de les diverses taules rodones i dels pòsters que s’hi presenten.

Aquest any està dedicada a la investigació pediàtrica, i s’ha centrat en dos aspectes de màxima actualitat: l’obesitat i les malalties minoritàries. En el primer cas, es tracta d’un greu problema que assoleix característiques d’epidèmia; a l’extrem oposat pel que fa a nombre de persones afectades trobem el segon, ja que són malalties amb molt poca incidència i, consegüentment, amb risc d’oblit per desconeixement.

La pediatria comprèn tots els períodes del desenvolupament  humà: des de la concepció (i fins i tot abans, si tenim en compte la planificació i el consell genètic) fins al començament de la vida adulta. El que succeeix a una persona durant aquest període té una repercussió directa i indeleble per a la resta de la seva vida. Només es pot arribar a ser una persona adulta sana, en el sentit global de la paraula, si s’ha arribat a aquesta edat en les condicions adients.

Accedeix a tota la informació de la Jornada aquí.