Investigamos para la salud de las personas

0
0
0
s2smodern

 

 Les ‘big data’ protagonitzen la Jornada de Recerca de l’ICS i de l'IDIAPJGol

Aquest any, la trobada se celebrarà el 7 de juny al Cosmocaixa de Barcelona. L'organització va a càrrec de l’IDIAPJGol.

slider jornada ics 682x376

 

Big data i recerca: ICS i IDIAPJGol

Les dades massives (big data) ofereixen una oportunitat per revolucionar la recerca en salut, cosa que, en últim terme, permetrà millorar l’assistència que els sistemes sanitaris ofereixen a la ciutadania. Amb una població assignada de gairebé sis milions de persones, l’ICS té un potencial impressionant per poder obtenir dades científicament rellevants a través de l’explotació de la informació clínica emmagatzemada a les seves bases de dades. A Catalunya, s’han engegat iniciatives com el Programa públic d'analítica de dades per a la recerca i la innovació en salut (PADRIS) i el Sistema d'Informació per al Desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària (SIDIAP), que posen a disposició de la comunitat científica dades sanitàries relacionades per impulsar la recerca, la innovació i l’avaluació en salut.

El repte que suposa l’ús de dades massives i de dades de pràctica clínica (el que es coneix amb el terme en anglès real world data) centrarà la 10a Jornada de Recerca de l’ICS, que aquest any es fa conjuntament amb l’11a Jornada de Recerca de l’Institut d’Investigació Jordi Gol (IDIAPJGol). L’activitat tindrà lloc el dia 7 de juny de 2018, a l’auditori del Cosmocaixa de Barcelona (carrer d'Isaac Newton, 26).

Com és habitual amb totes les jornades de recerca de l’ICS, aquest esdeveniment servirà per posar en comú l’activitat que duen a terme els set instituts d’investigació vinculats a la institució: el Vall d’Hebron Institut de Recerca; l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, que gestiona la recerca que es fa als hospitals de Bellvitge i Viladecans; l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol, de Badalona; l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida; l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, que gestiona la investigació de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i el Verge de la Cinta de Tortosa; l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta, i l’IDIAPJGol.

Premis de recerca

Durant l'acte també es faran públics els noms dels guanyadors de la convocatòria 2018 dels Premis de Recerca de l'ICS: el Premi a la Trajectòria Investigadora als Hospitals de l'ICS, el Premi a la Trajectòria Investigadora a l’Atenció Primària de l'ICS, el Premi a l’Investigador o la Investigadora Jove i dos premis als millors pòsters presentats a les jornades. Els premis a la Trajectòria Investigadora als Hospitals i a l’Atenció Primària estan dotats amb 10.000 euros cadascun; el Premi a l'Investigador o la Investigadora Jove, amb 5.000 euros, i els premis als millors pòsters, amb una subscripció a una publicació científica. L'objectiu d'aquests guardons és fomentar i reconèixer la investigació biomèdica d'alta qualitat, de caràcter preclínic i clínic, que es du a terme a la institució.

Després del lliurament dels premis i de la cloenda de la Jornada de Recerca de l’ICS, es faran quatre tallers en què es debatrà sobre les real world data aplicades a la recerca en salut, la ciència ciutadana, la comunicació científica i els assaigs clínics.

La Jornada s'adreça a professionals de l'ICS i de centres de recerca vinculats. Els professionals que no són de l'ICS i que treballen en centres de recerca, poden formalitzar la seva inscripció a través d’un formulari extern: més informació i inscripcions a l'apartat Jornades de la web de l'IDIAPJGol i a la web oficial de la Jornada.

 

 

Etiquetas: Recerca, big data, ICS, IDIAPJGol