Research to improve people's health

0
0
0
s2smodern
Premi extraordinari de doctorat de la UAB a la Dra. Marta Zwart, investigadora de l’IDIAPJGol

La Universitat Autònoma de Barcelona ha concedit un Premi extraordinari a la tesi, “Estudis de cohorts per validar un model de categorització del risc de fractura per fragilitat en població femenina espanyola en base a l’algoritme FRAX® de la OMS. Les cohorts FRIDEX i FROCAT”, de Marta Zwart Salmerón del grup de recerca GROIMAP de l’IDIAPJGol . La cerimònia de lliurament es va celebrar el passat 16 de novembre a Bellaterra. Enhorabona!

foto premi extraordinari uab marta zwart IDIAPJGol 18

La Dra. Marta Zwart Salmerón va defensar la seva tesi sobre la validació de la eina FRIDEX i l'estudi FROCAT, una de les línies de recerca de GROIMAP, durant el curs acadèmic 2016 i va obtenir la qualificació d'exel·lent Cum Laude amb menció europea. Enguany, la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat (CAPD) del Departament de Medicina de la UAB ha decidit atorgar-li el premi extraordinari de doctorat que dóna reconeixement a aquelles tesi que han destacat per a la seva aportació i avenç dintre del seu àmbit.

FRIDEX és una adaptació de l'algoritme FRAX, desenvolupat per l'OMS, que permet calcular el risc de fractura osteoporòtica en la nostra població general des de les consultes d'atenció primària, i per tant valorar la necessitat de realitzar una densitometria i de prescriure tractament. 

El Dr. Rafael Azagra va acompanyar a la Dra. Marta Zwart a la VI Cerimònia de lliurament de títols de doctor/a i de premis extraordinaris de doctorat de la UAB, el passat 16 de novembre, on se li va fer entrega del reconeixement. Azagra és coordinador del Grup GROIMAP de l'IDIAPJGol i professor agregat de medicina de família de la UAB, i va ser un dels directors de la tesi juntament amb Adolf Díez Pérez, professor de la UAB i investigador de l'Instituto Hospital del Mar de Investigaciones Médicas (IMIM).

Més informació sobre el premi

Tags: IDIAPJGol, Marta Zwart, investigadora, UAB, tesi doctoral