Research to improve people's health

0
0
0
s2smodern
Concedit un premi de La Marató de TV3 a un projecte liderat pel Dr. Carles Llor coordinador del Grup GRIP de l’IDIAPJGol

Un projecte de l’IDIAPJGol coordinat pel Dr. Carles Llor Vilà i en el que també participen l'IRAPP (UIC) i CAMFiC, ha rebut un dels 36 premis de La Marató de TV3 en la seva edició de 2017. L’acte de lliurament va tenir lloc ahir, 30 d'octubre de 2018, a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. Enhotabona a tot l'equip i a tots els projectes premiats. 

 311018 marato 3

Premi per a la recerca de La Marató de TV3

La Marató de TV3 ha donat finançament a 36 projectes de recerca en malalties infeccioses, seleccionats entre les 214 propostes presentades a la convocatòria d'ajudes de l'edició 2017. 

El Patronat de la Fundació La Marató de TV3 ha decidit seleccionar el projecte “Efectivitat i cost-efectivitat de la millora de les habilitats diagnòstiques i comunicatives dels metges en l’adequació de l'antibioteràpia en pacients amb tos aguda en atenció primària a Catalunya”, convertint-se així en un dels 36 projectes premiats. En el projecte col·laboren també amb dos subprojectes l'Institut de Recerca d'Avaluació i polítiques Públiques (IRAPP) de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) amb la Dra. Marta Trapero Bertran al capdavant i La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) amb el Dr. Antoni Sisó Almirall, president de la Societat, com a investigador principal.

Dels 9,7 milions d'euros que es van recaptar en La Marató 2017, s'han destinat 377.375 € al projecte de recerca en atenció primària de l'IDIAPJGol. 

El projecte, liderat pel Dr. Carles LLor Vilà, coordinador del Grup de Recerca en Infeccions en atenció Primària (GRIP), va rebre el premi de finançament en l’acte de lliurament d’ajuts de l’edició de 2017 de La Marató de TV3 dedicat a les malalties infeccioses, que ha recaptat un total de 2,5 milions d’euros per dedicar a la recerca.

Lliurament de premis

El lliurament de premis, conduit pel periodista Xavi Abad, ha tingut lloc a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. La jornada, presidida per l’honorable Sra. Elsa Artadi, consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, ha comptat amb la presència de la Sra. Laura Pelay, secretària general del Departament de Salut, de la Sra. Núria Llorach, vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i del Patronat de la Fundació La Marató de TV3, de la Dra. Dolors Sintes, vicepresidenta de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, del Sr. Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3, i del Dr. Albert Barberà, director general de Recerca i Innovació del Departament de Salut i coordinador de la Comissió Assessora Científica.

311018 marato 2

 

311018 marato 1

Els fons recaptats finançaran 36 projectes d'investigació biomèdica en malalties infeccioses per impulsar la creació de noves eines de prevenció i diagnòstic, així com tractaments més eficients amb l’objectiu de guanyar més anys i més qualitat de vida per als pacients. El llistat de tots els premiats el podeu trobar en aquest enllaç.

 

Tags: IDIAPJGol, La Marató, TV3, premi, Carles Llor