Research to improve people's health

0
0
0
s2smodern
Professionals del CAP Parets del Vallès lideren un estudi pioner en la prevenció d’ictus i d’infarts avalat per l'IDIAPJGol

L'IDIAPJGol ha avalat el projecte d'un equip d'investigadors del CAP Parets, liderat per la Dra. Núria Martínez sobre nous mètodes de mesura de la pressió arterial per ajudar a prevenir l'ictus o l'infart. Segons l'estudi, aquestes situacions son evitables millorant el control de risc cardiovascular.

291018 ictus idiapjgol

 

El projecte, premiat amb una beca i aprovat pel Comitè d’Ètica de l’Institut d’Investigació en Atenció Primària (IDIAPJGol), entra ara a la fase de treball de camp. És per això que des del CAP es convidarà als usuaris del centre a participar voluntàriament i fer-ne la recollida de dades, imprescindible per poder dur a terme l’estudi.

La selecció de candidats s’ha fet aleatòriament a partir del registre d’usuaris adscrits al CAP Parets, entre el grup poblacional de 35 a 74 anys.

L’estudi no pretén fer un seguiment dels participants, únicament se’ls citarà telefònicament per a dues visites al centre, on se’ls faran proves de pràctica diària entre els professionals d’infermeria.

En concret, es tracta de mesurar la pressió arterial en els dos braços amb els tensiòmetres habituals de la consulta i amb un altre de més innovador i objecte de l’estudi. S’acaba de completar la informació determinant l’índex turmell-braç mitjançant una ecografia i amb una analítica bàsica, en el cas que el pacient no en tingui cap de feta recentment. Aquesta fase de recollida de dades està prevista que es faci en 5 mesos, tot i que dependrà del nombre de voluntaris que s’ofereixin, fonamentals sempre per poder avançar en el coneixement científic i millorar la qualitat de l’atenció sanitària.

El projecte es desenvoluparà íntegrament a Parets durant dos anys i actualment està entrant en la fase fonamental de col·laboració ciutadana.

Durant la reunió informativa mantinguda aquest mes d’octubre, l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ha posat a disposició dels professionals encarregats de l’estudi la col·laboració de la institució, per tal de facilitar la presa de dades i la comunicació amb la ciutadania.

 

 

Tags: IDIAPJGol, Cardiovascular, CAP Parets, ictus