Research to improve people's health

        GIR
L’IDIAPJGol posa en marxa un assaig clínic per avaluar l’efecte de la dieta mediterrània en la salut dels pulmons dels fumadors

L'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAPJGol) comprovarà si una intervenció nutricional que millori el compliment de la dieta mediterrània pot prevenir el deteriorament pulmonar dels fumadors sense malaltia respiratòria prèvia. Per fer-ho, el Grup Col·laboratiu en Estils de Vida, Nutrició i Tabac (CENIT) de l’IDIAPJGol ha posat en marxa l'assaig clínic MEDISTAR (Mediterrean Diet and Smoking in Tarragona) en què participen 20 centres d'atenció primària de Tarragona.

 

Gairebé el 48 % de les persones amb excés de pes no es plantegen passar menys hores assegudes

El Grup d’Estils de Vida de l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAPJGol) ha analitzat el perfil de les persones sedentàries amb sobrepès o obesitat i quin és el seu patró de comportament i la seva relació amb la salut.

 

Relacionen la insulina amb un major risc de fractures en pacients amb Diabetis Tipus 2

Un estudi de l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària (IDIAPJGol) ha mesurat el risc que tenen els ancians dependents de patir maltractament (conscientment o inconscientment) per part dels seus cuidadors familiars, i els factors més associats a aquest perill.

 

 
Entrevista a Concepció Violán, gerent de l'IDIAPJGol a El Diari de la Sanitat

La gerent de l'IDIAPJGol, Concepció Violán, ha estat entrevistada a El Diari de la Sanitat: “No podem fer un pla de millora de l’AP si no en fem un per aconseguir que hi hagi més recursos”. En aquest enllaç podeu consultar l'entrevista completa.