Fem recerca per la salut de les persones

Direcció Científica

Boni bolivar director cientific org 900x400 IDIAPJGol

Responsable Científic:

El Dr. Bonaventura Bolíbar Ribas és llicenciat en Medicina i Cirurgia i especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. Va obtenir el Master in Public Health per la School of Public Health de la University of Michigan el 1986 gaudint d’una beca Fulbright del Ministerio de Sanidad i el Master en Lideratge i Gestió de la Ciència per la Universitat Pompeu Fabra el 2010. Va iniciar la seva carrera laboral com a responsable de la Unitat de Promoció de la Salut de l’Ajuntament de Santa Coloma, després com a director del centre pilot Ciutat Badia de l’Institut Català de la Salut, com a responsable de la Unitat d’Estadística Assistencial de l’Àrea Centre de l’Institut Català de la Salut i com a responsable de la Unitat de Sistemes d’Informació Sanitària de la Regió Centre del Servei Català de la Salut. Des de l’any 1998 treballa a l’IDIAPJGol com a director científic. Ja abans havia format part de la Unitat de Recerca de l’Àrea Centre que va estar acreditada per la REUNI de l’Instituto de Salud Carlos III.

La seva recerca s’ha centrat en l’àrea d’investigació en serveis a l’Atenció Primària en diverses línies: Avaluació de programes i serveis sanitaris; utilització de recursos i serveis; variacions de la pràctica clínica especialment en el camp de la realització d’activitats preventives; disseny i avaluació de sistemes d’informació, classificacions de problemes de salut, validació de sistemes de case-mix per a l’Atenció Primària y creació de grans bases de dades de suport a la recerca (REGIPREV i SIDIAP).

És el responsable del grup de recerca en serveis sanitaris a l’atenció primària (GRenSSAP) de l’IDIAPJGol a través del qual participa a la Red de Investigación en Actividades Preventivas y de Promoción de la Salud (redIAPP) del programa RETICS de l’Instituto de Salud Carlos III des del 2003 i ha estat acreditat com a grup emergent pel DURSI (Departament d’Universitat, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya)( SGR 01468). També ha participat en la red de investigación en resultados y Servicios de salud (Red IRYSS) del programa RETICS del 2003. A més, des del 2006 és el coordinador de la redIAPP (RD06/0018/0000) (www.rediapp.org).

Ha participat en múltiples projectes nacionals i europeus com a investigador principal y com a investigador col·laborador. Y també ha participat en nombrosos articles publicats en revistes indexades, llibres i altres documents.