Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Un Retreat per sumar col·laboracions

Un centenar de professionals de l’IDIAPJGol vàrem compartir, aquest 31 de maig, una jornada participativa de tot un dia al Món Sant Benet. El Retreat de l’IDIAPJol va ser l’entorn propici per conèixer-nos millor, posar en comú experiències i generar oportunitats que ens permetin sumar, més enllà de les àrees de recerca i la territorialitat.

06 Retreat grupal 1

L’activitat central va ser la dinàmica World Café, a través de la qual investigadors de llocs, grups i àmbits de coneixement diversos van buscar les claus que ens han de permetre fer sinergies i potenciar la col·laboració mútua. Un exercici d’intel·ligència compartida que ha de ser la base del futur Codi de Relació de l’IDIAPJGol.

Durant la jornada, també vàrem poder conèixer experiències de col·laboració, tant dels nostres grups de recerca com d’altres institucions.

Els IP Enric Aragonés i Maribel Fernández San Martín van explicar la coordinació dels seus grups en projectes com MINDCovid o MINDCAMFiC, en estructures com el TECSAM o per concórrer en l’acreditació de l’AGAUR. “La salut mental és transversal i es pot abordar des de moltes perspectives, sempre arrelades a l’Atenció Primària i a la salut comunitària”, van remarcar els primaristes i experts en salut mental.

Talita Duarte-Salles va presentar les potencialitats, reptes i oportunitats de col·laboració del seu grup Real World Epidemiology. “A l’IDIAPJGol tenim molts grups de recerca i molt potents. Hem d’impulsar encara més la col·laboració entre nosaltres i també amb altres estructures de recerca”, va defensar.

L’equip de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili de Tarragona (IISPV) va oferir una àmplia conferència, en la qual va detallar les seves principals línies de recerca i la llarga i profitosa trajectòria de col·laboració que mantenim els dos instituts.

Després d’un dinar de germanor, la part final del Retreat va estar dedicada a exposar projectes de l’IDIAPJGol que ofereixen oportunitats de col·laboració. Una sèrie de presentacions simultànies en petit format, distribuïdes pels jardins i els magnífics espais del Món Sant Benet, que van permetre aprofundir en la coneixença mútua i connectar investigadors i projectes.

Galeria fotogràfica: el Retreat en imatges