Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Els projectes premiats amb el Repte de Recerca 2022 tracten sobre avortament, trasplantaments de maluc i diabetis

 

La setmana passada es van atorgar els premis del Repte de Recerca 2022 a Lleida. Aquesta convocatòria està oberta a professionals que es troben en una fase inicial de la seva carrera com a investigadors i que volen impulsar projectes amb un impacte en la salut. És una convocatòria impulsada per l’ICS i la Gerència Territorial d’Innovació, Recerca i Docència. L’IDIAPJGol ha ofert suport metodològic als participants.

 Fotonoti repterecerca2022

Enguany els projectes guanyadors de la beca de 6.000 euros han estat:

  • 1r Premi: “Estudi sobre l’efectivitat de l’histeroembrioscòpia per al diagnòstic etiològic de l’avortament recurrent de primer trimestre i el seu impacte en el futur reproductiu de la dona”. Autor/a: Laura Melé Olivé (Hospital Universitari Arnau de Vilanova).
  • 2n Premi: “Estudi de l’impacte de la salut del son en procediments artroplàstics de genoll i maluc a Lleida”. Autor/a: Jordi Colomina Morales (Hospital Universitari Santa Maria).
  • 3r Premi: “Efecto de la cronosincronización en la evolución metabólica de la Diabetes Mellitus tipo 2”. Autor/a: Gemma Amat Camats i col·laboradors (EAP Balaguer).

Aquesta ha estat la segona edició del Repte de Recerca i aquest any la temàtica ha estat lliure. En l’edició passada els projectes havien d’estar centrats en la COVID-19. En aquesta edició, hi hagut un increment del 40% en la participació.