Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Primera exitosa trobada amb el Comitè Científic Extern

El passat 19 i 20 d’abril vam celebrar el primer Comitè Científic Extern amb la participació de fins a vuit professionals d’arreu d’Espanya i Europa que han aportat la seva mirada sobre diversos aspectes que afecten l’IDIAP, com els reptes del pla estratègic.

CCE

La primera trobada amb el CCE es va donar a la tarda del dimecres 19 d’abril, a la terrassa, amb un cafè i unes pastes, per trencar el gel. Josep Basora i Anna Berenguera van ser els encarregats d’inaugurar l’acte. A les cinc de la tarda es va discutir sobre el Pla Estratègic de l’IDIAP Jordi Gol, amb l’objectiu de compartir els reptes d’aquest pla amb l’ordre de transferència, implementació, la captació i retenció de talent i sobre la mobilitat a través de les estades a l’estranger. D’aquesta reunió en vam treure conclusions molt positives. Es va fer un abordatge profund sobre estratègies d’internacionalització de l’IDIAPJGol, així com de la renovació generacional dels grups de recerca. Finalment, també es van tractar aspectes de Crowdfunding i de difusió dels resultats. A les nou del vespre es va fer un sopar.

 

L’endemà vam seguir amb les reunions. A dos quarts de deu, vam presentar als vuit membres del Comitè Científic Extern els tipus d’ajuts interns de l’IDIAPJGol i es va discutir sobre el procediment d’avaluació. Però el gran acte del dia va ser la presentació dels Grups de Recerca al CCE per tal de poder presentar propostes de millora sobre els projectes. Cada grup va tenir uns deu minuts per presentar la seva trajectòria científica, col·laboracions, elements de transferència i així rebre propostes de millora, observacions i oportunitats per continuar creixent com a grup. Vam comptar amb la presència dels portaveus de cinc grups:

  • Real World Epi (Carlen Reyes)
  • EPIVAC (Cinta de Diego)
  • GAVINA (Rosa Dalmau)
  • GRECAP (Miguel Ángel Muñoz)
  • GRECOCAP (Marta Ortega)

A dos quarts de dues es va presentar les línies de recerca de l’institut i la trobada va finalitzar amb un pica-pica a la terrassa.

Les conclusions d’aquesta primera reunió no poden ser més positives, gràcies al fet que aquesta nova composició del Comitè Científic Extern és una combinació de professionalitat, excel·lència i qualitat humana.