Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

El Real World Lab renova la seva llicència com a ULab de l’EIT Health

El Real Worl Lab és un dels 20 Living Labs que forma part dels ULab, aquests laboratoris de validació via usuaris que formen part del programa iniciat per l'European Institute of Technology (EIT Health). Aquest laboratori creat des de l’IDIAP Jordi Gol ha renovat la seva llicència després de ser un dels 28 ULabs de l’any passat.

pexels artem podrez 5726796

Enguany el Real World Lab competirà amb uns altres 19 laboratoris per tal de ser contractats per aquelles empreses emergents, start-ups, spin-offs, acceleradores o centres de recerca que siguin seleccionades. El 2 de maig s’acaba el termini perquè aquestes empreses s’apuntin a la nova convocatòria. Enguany s’espera la contractació d’uns 12 projectes d’una previsió de 40 empreses participants

L’objectiu del programa User Validation Labs és el d’ajudar a les empreses a contactar amb els usuaris, per exemple pacients o metges, i fer un estudi on aquests puguin validar la innovació dels productes d’aquesta empresa.

L’equip del Real World Lab el formen el David Verde, la Diana Puente, el Marc Casajuana i l’Anna Berenguera i el seu objectiu és el de resoldre els conflictes que poden presentar aplicacions i productes tecnològics relacionats amb la salut, sobretot en l’anàlisi de l'experiència de l'usuari, les necessitats reals de pacients i professionals i l’impacte socioeconòmic.

Un cop les empreses hagin estat seleccionades, durant setembre es farà la jornada de Matchmaking organitzada per l’EIT Health per tal que el Real World Lab doni a conèixer els seus serveis a aquestes empreses. A partir de l’1 de gener del 2024, en el cas d’haver fet match, s’iniciaria l’estudi.