Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Un estudi de la USR Metropolitana Nord seleccionat pels premis Nutrients

 

L’estudi “Determinants del consum de begudes gasoses regulars, esportives i energètiques a adolescents espanyols” ha estat seleccionat per la revista Nutrients com a candidat a millor article pels premis que organitza la mateixa publicació científica.

bebidas azucaradas

Els investigadors de la USR Metropolitana Nord que han format part d’aquest estudi són Vanessa Cruz Muñoz, Marta Urquizu Rovira, Victoria Valls Ibáñez, Josep-Maria Manresa Domínguez, Gerard Ruiz Blanco i Pere Torán Montserrat.

L’estudi analitza l’augment del consum de les begudes ensucrades (SBB) i com els impactes a la salut justifiquen l’acció de polítiques de salut. Avaluen les associacions de variables socioeconòmiques i d’estil de vida amb el consum de begudes gasoses regulars (RSD), esportives (SD) i energètiques (ED) dels adolescents. La investigació està realitzada amb una mostra de 3930 adolescents espanyols (2089 noies i 1841 nois) de 13 a 18 anys.

Aquest estudi ha estat seleccionat com un dels article publicats a la revista durant tot l’any 2021. Tres articles d’investigació o revisió rebran un premi cada un. El pròxim 30 d’agost s’anunciarà el premi a través de la web de la revista Nutrients.