Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

L’IDIAPJGol forma part de quatre xarxes R+D+I amb l’ajut de l’AGAUR

 L’IDIAP Jordi Gol participa en quatre xarxes R+D+I que compten amb el finançament donat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). L’ajut de les Xarxes R+D+I està destinat a la creació de programes de valorització i transferència dels resultats de recerca. Impulsat pel Departament de Recerca i Universitat de la Generalitat de Catalunya, l’objectiu és el de potenciar la col·laboració entre els diferents grups de recerca de diferents entitats que tenen reptes i objectius comuns d’interès econòmic i social. Aquest treball en conjunt potencia els projectes basats en la interdisciplinarietat i la multidisciplinarietat.

foto xarxes RDI

Ariadna Creus i Àngel García

 L’IDIAP Jordi Gol participa en quatre xarxes i en cada xarxa estan acompanyats per un mínim de cinc grups de recerca de, com a mínim, tres entitats participants diferents i una entitat coordinadora. Les quatre xarxes R+D+I són:

  • XARTEC: Xarxa R+D+I en Tecnologies de la Salut. L’entitat que coordina el projecte és la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) amb la direcció i coordinació d’Alexandre Perera. Des de l’IDIAP hi participa el GRInnAPIC amb el Dr. Josep Basora com a IP.
  • TECSAM: La xarxa sobre Innovació, investigació i ús de les tecnologies per la salut mental. La Fundació Sant Joan de Déu és l’entitat que coordina els grups implicats, amb la coordinació del Dr. Josep Mª Haro. L’IDIAP hi participa a través del grup de Salut Mental amb dos IP, l’Enric Aragonès i la Maribel Fernández.
  • XARSMART: la Xarxa d'R+D+I multidisciplinària per projectes de medicina personalitzada de precisió treballa amb tecnologies digitals i la ciència de dades posant el focus al Smart Health, productes sanitaris i solucions per la salut. L’Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) lidera els grups amb la coordinació de Miguel Ángel Souto Mora. També hi participa el GRInnAPIC amb el Dr. Josep Basora com a IP.
  • I4Kids: és el Hub d’Innovació Pediàtrica que té el repte d’identificar i suportar aquells projectes d’innovació, dins de l’àmbit de la pediatria i la maternitat, que destaquen per la seva capacitat de generar un canvi en la societat i la cura dels nens. La coordinació la porta l’Hospital Sant Joan de Déu amb l’investigador Arnau Valls com a coordinador principal. L’IDIAP hi participa amb l’INFADIMED amb en Jordi Fernández com a IP.

Els ajuts de l’AGAUR per aquestes quatre xarxes contemplen una durada de dos anys, del 2023 al 2025, per dur a terme els diferents programes de valorització i transferència dels resultats de la recerca en cada xarxa.