Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Dos nous articles del grup de recerca EPIVAC de Tarragona

El Grup de Recerca en Epidemiologia i Vacunes (EPIVAC), liderat per el Dr. Angel Vila i la Dra. Eva Satué des de la Unitat de Suport a la Recerca de l’IDIAP Jordi Gol de la Direcció d’Atenció Primària Camp de Tarragona, ha publicat dos nous articles originals: un el passat mes de setembre, a la Revista Española de Salud Pública i un altre, al BMC Public Health Journal.

covid persistent

 

El primer, publicat a la Revista Española de Salud Pública, analitza el lloc d’atenció, simptomatologia i curs clínic, gravetat i letalitat en 536 casos confirmats de COVID-19 en adults majors de 50 anys de l’àrea de Tarragona de març-juny 2020, durant la primera onada  epidèmica de la COVID19. Aquest article descriu i analitza les característiques clíniques de tots els casos confirmats  de COVID19, tractats ambulatòriament, hospitalitzats i ingressats en residències/sociosanitaris.

El segon, publicat al BMC Public Health Journal, analitza la mortalitat relacionada  amb la COVID-19 i les morts per qualsevol causa, observades entre les persones majors de 50 anys durant la primera onada epidèmica, tot avaluant el risc de mortalitat (per COVID-19 i/o per qualsevol causa) segons condicions sociodemogràfiques i mèdiques pre-existents.

Ambdós estudis, als quals han participat diferents professionals d’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona, van comptar amb el finançament d’un ajut per la investigació del Instituto de Salud Carlos III del Ministerio de Sanidad del Gobierno de España (expedient COV20/00852; convocatòria per a la malaltia per SARS-COV-2/Covid-19, RDL 8/2020, 17 de Març de 2020) i el suport de l’IDIAP Jordi Gol.

A continuació teniu les referències d’ambdós articles: