Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

La investigadora Talita Duarte-Salles obté una beca Miguel Servet concedida per l’Institut de Salut Carlos III

 

Per primer cop, una investigadora de l’IDIAPJGol obté una beca-contracte Miguel Servet.

Talita 5

 

 

La investigadora Talita Duarte-Salles és infermera i doctora en Biomedicina. Actualment, lidera el grup Real World Epidemiology, acreditat per l’IDIAPJGol, i és una referent en la recerca amb dades de la vida real amb col·laboracions nacionals i internacionals. L’objectiu principal del grup és generar evidència científica fiable mitjançant l'ús de dades recollides de manera rutinària a diferents entorns del sistema sanitari. Actualment el grup està involucrat en una sèrie d'estudis  centrats en la comprensió de la història natural i els determinants de múltiples malalties/problemes de salut (per exemple, càncer, COVID-19, obesitat, salut mental, etc.), la seguretat i l'eficàcia de nous medicaments i vacunes, i la implementació de mètodes per analitzar i avaluar la qualitat de real-world data.

L’obtenció de la beca Miguel Servet és alhora un reconeixement a la seva trajectòria i la la seva consolidació professional. Per a l’IDIAP Jordi Gol és un honor comptar a l’equip amb aquesta investigadora que ha aconseguit la primera beca-contracte Miguel Servet per a l’Institut.

Les beques Miguel Servet són ajuts de cinc anys concedits per l’Institut de Salut Carlos III per a la contractació de doctors amb una acreditada trajectòria als centres de recerca. L’obtenció d’aquest contracte permetrà a la Dra. Duarte-Salles aprofundir en la seva línia de recerca de generació d’evidència científica a través de l’explotació de dades recollides de manera rutinària en diferents entorns del sistema sanitari.