Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Els patrons de prescripció d'Anticoagulants Orals Directes (ACOD) difereixen segons el nivell socioeconòmic de la població

El grup GAVINA de Terres de l´Ebre, liderat per la Dra Mª Rosa Dalmau Llorca, mostra en una nova publicació les desigualtats socials i de gènere en la prescripció d'anticoagulants en pacients amb fibril·lació auricular.

anticoagulantes

Aquest estudi va tenir com a objectiu avaluar les diferències socioeconòmiques i de gènere en la prescripció d'anticoagulants en persones amb fibril·lació auricular no valvular que van acudir a Atenció Primària. Les dades es van obtenir de la base de dades SIDIAP, cobrint 287 centres d'atenció primària.

Aquest estudi conclou que els patrons de prescripció d´ACOD difereixen segons la població. Les dones tenen més probabilitats de rebre-la que els homes, mentre que les persones que viuen a àrees rurals i àrees urbanes desafavorides tenen menys probabilitats de rebre aquesta teràpia. Seguir les pautes de maneig clínic actuals podria ajudar a minimitzar la desigualtat.

Article original: https://www.mdpi.com/1660-4601/18/20/10993

El Grup GAVINA el formen Mª Rosa Dalmau Llorca, Carina Aguilar Martín, Noèlia Carrasco Querol, Zojaina Hernández Rojas, Emma Forcadell Drago, Dolores Rodríguez Cumplido, Elisabet Castro Blanco, Josep Mª Pepió Vilaubí, Alessandra Queiroga Gonçalves, Ermengol Coma Redón i José Fernández Sáez.