Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

L'IDIAPJGol forma part de l’AIISEM, la Alianza para Innovación e Industrialización Sanitaria del Eje Mediterráneo

A través de la convocatòria per Plataformas Instituto de Salud Carlos III de suport a la I+D+i en Biomedicina i Ciències de la Salut, l’IDIAPJGol forma part de l’AIISEM (Alianza para Innovación e Industrialización Sanitaria del Eje Mediterráneo).

innovacio

Aquesta Unitat multicèntrica integrada és el resultat d'un acord entre els centres: IDIBELL, IISPV, IDIAPjGol, IIS La Fe, INCLIVA, FISABIO, ISABIAL, IMIB i IdISBa. La motivació és aprofitar les oportunitats que brinda una aliança de 9 centres de recerca, dels quals 6 acreditats per l'ISCIII, que cobreixen tota la zona de Llevant i Balears. Des d'aquestes 9 entitats que conformen la plataforma, quatre han estat finançades en la convocatòria PT20 (IIS La FE, FISABIO, IDIAPJGol i l'IDIBELL).

L'objectiu principal és la comercialització, transferència i implementació en els Serveis Nacionals de Salut del coneixement desenvolupat en els diferents centres que composen l'AIISEM. Per això es vol:

-              Fomentar la col·laboració amb la indústria

-              Crear un portfolio comú de tecnologies i serveis innovadors

-              Millorar la traslació/implementació de tecnologies als SNS

-              Millorar la capacitació i recursos d’innovació sobretot dels socis amb menys recursos

-              Millorar la coordinació i complementarietat de les respectives unitats d’innovació

En el cas de l’IDIAPJGol, l’ISCIII va valorar molt positivament el Real World Lab (RWL), ja que representa una gran oportunitat per aconseguir validar clínicament en un entorn real, així com entendre la percepció per part dels pacients, ciutadans i personal sanitari de primària de la implementació d’aquestes tecnologies.

D'altra banda, l’AISEEM s’integra com un dels nodes d’ITEMAS, la Plataforma de dinamització i innovació de les capacitats industrials del SNS i la seva transferència efectiva al sector productiu. ITEMAS és una plataforma ISCIII de suport a la R + D + I en Biomedicina i Ciències de la Salut amb l'objectiu principal de dinamitzar de forma efectiva la capacitat industrial generada des del SNS i la transferència real dels resultats de la investigació realitzada dins del SNS al teixit productiu.

La integració de l’IDIAPJGol a AIISEM i la seva participació com a part del Comité d’Internacionalització de dita plataforma, permetrà a la nostra institució col·laborar més estretament tant amb la indústria a nivell nacional com internacional, i crear vincles amb altres institucions de recerca en salut.