Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

S’allarga el reclutament de l’estudi sobre la caracterització de les persones amb COVID-19 persistent

L’enquesta de l’estudi pioner de l’IDIAP Jordi Gol sobre la COVID-19 persistent ha superat les 1.800 persones que estan rebent el seguiment. L’objectiu de l’estudi és arribar al màxim de respostes possibles per poder tenir uns resultats més robusts sobre com evoluciona la malaltia al llarg de tot un any.

Covid 19

 

El Col·lectiu d’Afectades i Afectats per símptomes persistents de la COVID-19 participa des de fa més de 5 mesos en un estudi pioner de tipus participatiu on es pretén crear coneixement científic juntament amb les persones afectades. Per aquest motiu esdevé un estudi de participació ciutadana, ja que ha sigut des de la societat civil que s’ha detectat la necessitat de la investigació i des d’on s’ha demanat que es faci.

L’enquesta forma part d’un estudi que pretén seguir l’evolució dels símptomes de la COVID-19 persistent de persones en quatre moments diferents (entrada a l’estudi, als 3, 6 i 12 mesos després). Segons el propi equip investigador, el factor longitudinal (seguiment al llarg d’un any) és un del principals valors afegits d’aquest estudi sobre altres, ja que no es mira en un moment concret com estan sinó que s’estudia l’evolució dels símptomes i la qualitat de vida al llarg del temps.

Professionals a l’IDIAPJGol, l’ICS i el Departament de Salut, juntament amb el Col·lectiu d’Afectades i Afectats per símptomes persistents de la COVID-19 de Catalunya, treballen en un estudi que descrigui les característiques sociodemogràfiques, els símptomes, la seva evolució en el temps i l’afectació en la qualitat de vida de les persones afectades al llarg d’1 any.

Qui pot participar?

  • Majors de 18 anys
  • Ha tingut símptomes compatibles amb la COVID-19 que han durat més de 3 setmanes (>21 dies) amb o sense proves diagnòstiques confirmatòries
  • No ha estat ingressat/da a la Unitat de Cures Intensives per COVID-19
  • Viu a Catalunya
  • Encara que ja hagi superat la malaltia, però va estar afectat i va tenir símptomes de més de 21 dies de durada

Tothom que compleixi els requisits pot participar en aquest estudi a través del següent enllaç:

Link CATALÀ: https://redcap.link/covid19_persistent

Link CASTELLÀ: https://redcap.link/covid19_persistente

Segons Anna Berenguera de l’IDIAP Jordi Gol: “l’enquesta co-creada conjuntament amb el col·lectiu permet fer un seguiment de les persones durant un any .Aquest seguiment individual ens ajudarà a veure com evolucionen i canvien els símptomes i com afecta a la seva qualitat de vida de les persones”

Segons el Col·lectiu d’Afectades i Afectats per símptomes persistents de la COVID-19 de Catalunyaaquesta enquesta és una oportunitat i com a col·lectiu, us animem a totes les persones que presentin símptomes persistents més enllà de 21 dies a participar i a col·laborar en la investigació. La recerca és una finestra d’oportunitat per a totes les persones que seguim malaltes encara. “

Agraïm la participació i l’esforç de totes les persones afectades per COVID-19 persistent que estan fent responent l’enquesta i a les professionals de l’atenció primària que estan donant suport al reclutament per fer possible aquest estudi.

Hem allargat el termini per participar a l’enquesta fins el 30 de juny del 2021.