Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

L’IRBLleida amplia l’exposició fotogràfica amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha ampliat l’exposició fotogràfica formada per fotografies de les professionals que integren l’Institut. Aquest 2021 s’hi sumen 4 cartells més i 90 professionals més.

01 IRB poster plantilla red

La mostra està formada, en total, per 10 quadres amb un total de 243 professionals de recerca. Els nous quadres es podran veure a partir de demà a l’edifici Biomedicina I.

Les dones representen el 59,8% dels professionals contractats o adscrits a l’Institut (investigadors i investigadores que formen part de la Universitat de Lleida, dels centres sanitaris d’atenció primària, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova o l’Hospital Universitari de Santa Maria). L’IRBLleida està integrat per 247 dones, de les quals 202 són personal de recerca i 45 personal de suport de gestió o tècnic. Del total de les 202 professionals de recerca, 16 investigadores són caps de grup de recerca (el 44,4% del total de caps de grups), 84 són investigadores de recerca, i 102 investigadores en formació (o estudiants de doctorat).

02 IRB poster plantilla red

El Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència té l'objectiu de promoure la participació plena i en condicions d'igualtat de les dones i les nenes en l'educació, la capacitació, l'ocupació i els processos d'adopció de decisions en la ciència, així com d'eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l'educació i l'ocupació, tot trencant les barreres jurídiques, econòmiques, socials i culturals mitjançant polítiques i plans d'estudi en el camp de la ciència per fomentar una major participació de les dones i les nenes, i reconèixer els seus èxits.