Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Salut ofereix nous ajuts per formar i contractar professionals en una nova convocatòria del Pla estratègic de recerca i innovació en salut 2016-2020

L’extensió més enllà del 2020, a causa de la pandèmia, del Pla estratègic de recerca i innovació en salut 2016-2020 (PERIS) continua donant els seus fruits, i avui s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya una de la convocatòries d’ajuts a la recerca que quedaven pendents: la reservada a contractar o intensificar determinats professionals dedicats a la recerca, dins de les accions instrumentals del Programa d’impuls del talent i de l’ocupabilitat.

ErOUV6CXMAAnHMF 1

Aquestes actuacions, promogudes per la Direcció General de Recerca i Innovació en Salut del Departament de Salut, tenen com a finalitat reforçar les estructures de recerca i innovació en salut a Catalunya per contribuir a fomentar la salut i el benestar de la ciutadania de Catalunya, així com desenvolupar els aspectes preventius, diagnòstics, curatius, rehabilitadors i pal·liatius de les malalties.

En concret, es preveu la formació i la incorporació de científics i tecnòlegs i la intensificació de professionals de la salut de diversos àmbits: infermeria, llevadoria, fisioteràpia, dietètica i nutrició, òptica i optometria, podologia i protètica dental.

Els beneficiaris d’aquestes subvencions poden ser els centres del sistema CERCA associats al sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT) o a l’àmbit de la salut pública, els instituts de recerca sanitària (IRS) acreditats que desenvolupin activitats de recerca a Catalunya, i les fundacions que gestionin les activitats de recerca i innovació dels dispositius assistencials públics i privats del sistema de salut de Catalunya.

Pel director general de Recerca i Innovació en Salut, Robert Fabregat, la recerca i la innovació d’alta qualitat “és possible gràcies a persones excepcionals i equips de màxima excel·lència”. En aquest sentit, per Fabregat “és clau garantir l’atracció, la formació i la fidelització de professionals en tots els àmbits del nostre sistema de recerca en salut. I és imprescindible fer-ho mitjançant polítiques de contractació que atenguin la diversitat i promoguin la igualtat de gènere, assegurant que el talent femení no resti suboptimitzat al llarg de les carreres investigadores”.

L’import màxim que es destina als diferents tipus d’accions subvencionables que preveu aquesta convocatòria és de 7.130.000 euros a càrrec de les partides dels pressupostos de la Generalitat dels exercicis 2021, 2022, 2023 i 2024.

El termini de presentació de les sol·licituds per concórrer a qualsevol de les accions instrumentals que regula aquesta convocatòria és de 15 dies hàbils a partir del 8 de gener.

Enllaç de convocatòria publicat al DOGC: https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/8311/1830453.pdf

També podeu consultar els enllaços de les convocatories PERIS obertes:

PERIS 20 PREDOC: Formació cientifics i tecnòlegs. Contractes PreDoc

Data termini recepció CV’s (candidat/a i director/a tesi per priorització interna: 15/01/2021

Data termini interna presentació de sol·licituds: 28/01/2021

PERIS 20 INCORP: Contractes d'incorporació de científics i tecnòlegs als grups de recerca.

Data termini recepció excel mèrits per priorització interna: 15/01/2021

Data termini interna presentació de sol·licituds: 28/01/2021

PERIS 20 INTENS: Subvencions per la intensificació de l'activitat investigadora de professionals d'infermeria, llevadoria, fisioteràpia, dietètica i nutrició, òptica i optometria, podologia i protètica dental

Data termini recepció excel mèrits per priorització interna: 15/01/2021

Data termini interna presentació de sol·licituds: 28/01/2021 

Etiquetes: PERIS