Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

Biaixos de Gènere a la Recerca i Assitència Sanitària

 

El proper 3 de desembre a les 14:00 tindrà lloc el webinari sobre Biaixos de Gènere a la Recerca i Assistència Sanitària a càrrec de la Dra Carme Valls Llobet.

30031988698 d9bd463758 k

Ariadna Creus i Àngel García / Banc d'imatges Infermeres

L’objectiu del webinari és analitzar quins son els biaixos de gènere que pesen sobre la recerca sanitaria, tant per no incloure la variable sexe en els treballs de recerca, com per no analitzar els resultats amb perspectiva de gènere, tenint en compte també les condicions de vida i treball, i mediambientals, en la salut de dones i homes. Detallar quina es la morbiditat diferencial, que haurien de tenir en compte els professionals sanitaris a l'assistència sanitària, tant per no tenir en compte les diferències, com la similitud entre diagnòstics de dones i homes. Analitzar, per últim els biaixos de gènere en l'avaluació de les dades de Laboratori.

És imprescindible l’inscripció prèvia per poder asistir.

La Dra Carme Valls Llobet dirigeix el programa "Mujer, Salud y Calidad de Vida" al Centre d'Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS), del que és membre des de 1983 i vicepresidenta. Ha estat pionera a Espanya en plantejar les diferències en mortalitat i morbiditat entre dones i homes en el terreny de la recerca, i membre d'un moviment internacional d'investigadores que a la dècada de 1990 va impulsar la inclusió de les dones als assajos clínics i el rigor científic aplicat a l'estudi dels problemes de salut més habituals en les dones. És autora de vuit llibres de divulgació mèdica i membre del consell de redacció de la revista "Mujeres y Salud". Al 2018 va rebre el Premio Buenas Prácticas de Comunicación No Sexista, de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, i la Medalla de la Universidad de Valencia al 2019.

 

Etiquetes: Biaixos de Gènere a la Recerca i Assistència Sanitària, Dra Carme Valls Llobet