Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

L’ICS atorga els Premis de Recerca 2020 als investigadors Miguel Ángel Muñoz Pérez, Josep Tabernero i Joaquin Burgos Cibrian

ICS Premis recerca 2020.png 96459884

 

Aquests guardons fomenten la investigació d’alta qualitat i reconeixen trajectòries científiques d’excel·lència. El premi al Millor Article de Recerca en Ciències de la Salut elaborat per un Investigador o Investigadora Predoctoral de l'ICS i dels Instituts de Recerca Vinculats 2020 ha estat per a Mireia Ramos Pérez de l’Institut Germans Trias i Pujol (IGTP)

Els premis a la trajectòria investigadora de l’Institut Català de la Salut (ICS) són aquest any per a Miguel Angel Muñoz Pérez, Josep Tabernero i Joaquin Burgos Cibrian. Tots tres han contribuït de forma significativa al desenvolupament de la recerca en ciències de la salut de l’ICS amb una activitat de reconegut nivell científic. Habitualment els premis es feien públics en la jornada anual de recerca de la institució que, enguany, s’ha posposat degut a la pandèmia.

L’Institut Català de la Salut (ICS) du a terme una gran activitat científica a través de set instituts de recerca sanitària integrats als hospitals i els equips d’atenció primària de l’organització. Cada any organitza la Jornada de Recerca de l’ICS per fomentar la investigació d’alta qualitat i per reconèixer les trajectòries científiques d’excel·lència d’investigadors i investigadores de la institució. 

Premi a la Trajectòria Investigadora a l’Atenció Primària de l'ICS 2020: Miguel Ángel Muñoz Pérez –IDIAPjGol- CAP Sant Elias. Gerència Territorial de Barcelona Ciutat.

Muñoz Pérez és responsable de la Unitat de Suport a la Recerca en Atenció Primària de l'ICS-IDIAP Jordi Gol a Barcelona i professor associat de Medicina Preventiva i Salut Pública a la Universitat Autònoma de Barcelona, amb formació postdoctoral al University College de Londres. Les seves línies d'investigació actuals són la prevenció de les malalties cardiovasculars i l’estudi de les desigualtats socials en salut. 

Segons Muñoz “aquest premi és un reconeixement a tot allò que he estat fent durant 30 anys. Jo no em considero només un investigador, un animal de laboratori, sinó que he fet molt i he fet perquè altres fessin. És a dir, jo penso que s'ha de ser generós, s'ha d'ajudar als altres. Per tant aquest premi no és només un reconeixement a la feina que jo he fet per mi mateix, sinó per la feina que he fet per donar a conèixer a Europa que existim, per portar projectes de fora i per ajudar a la resta de companys.”

Premi a la Trajectòria Investigadora als Hospitals de l'ICS 2020: Josep Tabernero Caturla- Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Tabernero és cap del Departament d'Oncologia Mèdica a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i director del Vall d’Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i professor a la Universitat de Vic-UCC. Format a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i a l’Hospital de Sant Pau,  es reincorporà a Vall d’Hebron el 1997.

Premi a l'Investigador o la Investigadora Jove de l'ICS 2020: Joaquin Burgos Cibrian – Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Facultatiu especialista en medicina interna, metge adjunt del Servei de Malalties Infeccioses a l’Hospital Universitari Vall d'Hebron, investigador principal del grup de recerca en Malalties Infeccioses del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat vinculat a la recerca des que va acabar l’especialitat de Medicina Interna l’any 2010. 

Premi al Millor Article de Recerca en Ciències de la Salut elaborat per un Investigador o Investigadora Predoctoral de l'ICS i dels Instituts de Recerca Vinculats 2020: Mireia Ramos Pérez- Institut Germans Trias i Pujol (IGTP)

Ramos Pérez és investigadora en bioinformàtica, interessada a desxifrar els circuits cis-reguladors que condueixen a malalties i a desenvolupar programari per ajudar altres investigadors en les seves anàlisis.

Els set instituts de recerca sanitària integrats als hospitals i els equips d’atenció primària de l’organització són: l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), que gestiona la recerca que es du a terme als hospitals de Bellvitge i Viladecans; el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR); l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP) de Badalona; l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida); l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), que gestiona la investigació de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa; l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI), i l’Institut d’Investigació d’Atenció Primària Jordi Gol (IDIAP Jordi Gol).

Quatre d’aquests instituts –VHIR, IDIBELL, IGTP i IRBLleida– estan acreditats per l’Institut de Salut Carlos III, màxim organisme estatal de recerca sanitària, com a instituts d’investigació sanitària.

Podeu consultar la notícia al Web del ICS.

 

Etiquetes: Miguel Ángel Muñoz, premis de Recerca ICS 2020