Fem recerca per la salut de les persones

La nostra recerca

La nostra recerca

Tenim 34 grups acreditats que fan recerca a diferents àrees de la salut des de l’atenció primària.
SIDIAP

SIDIAP

Sistema d'Informació per al desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària

 • Predimed-Plus

  Les persones que viuen en àrees socioeconòmiques més deprimides tenen més risc d’adoptar estils de vida i dietètics no saludables

  Un nou article del projecte Predimed-Plus de l’IDIAPJGol i la Universitat Rovira i Virgili, relaciona els factors socioeconòmics i l’estil de vida amb el sobrepès i l’obesitat. L’estudi analitza dades de més de 1.500 persones d’entre 55 i 80 anys a Catalunya que participen a l’estudi per fer front a l’obesitat.

  f1

  LLegir més

 • Estudi tramadol

  Investigadors d'Oxford i de l'IDIAP Jordi Gol reclamen que es torni a avaluar urgentment el perfil de seguretat dels opioides "febles"

  Un nou estudi ha demostrat que el consum de tramadol augmenta la mortalitat, el risc d'esdeveniments cardiovasculars i de fractures en comparació amb el consum de codeïna per al tractament del dolor.

  pastilles

  LLegir més

 • Projecte Odisea

  Es desenvolupa una aplicació mòbil per millorar la coordinació i el temps de resposta al tractament dels infarts

  L’app s’ha ideat en el marc del projecte de recerca Odisea que investiga si l’ús d’aquest sistema permet reduir el temps entre l’infart fins a l’inici del tractament, i també pretén millorar la coordinació entre els diferents professionals i centres de salut. 

  app Girona

  LLegir més

 • Hackaton alfabetització digital

  El projecte Citizen Hackt organitza una sessió d’innovació disruptiva per generar solucions al repte de l’alfabetització digital de la gent gran

  El Dream BIG Challenge és una competició d'innovació disruptiva on en 3 hores es generen centenars de solucions al repte de l'alfabetització digital de la gent gran. Un moviment que permet acostar els ciutadans a la realitat de la innovació de les empreses i de la societat, empoderant-les perquè siguin capaces de definir i fer realitat el futur que somien.

  hackaton

  LLegir més

 • iRAISE

  L’equip d’innovació de l’IDIAPJGol participarà al programa iRAISE

  El projecte del Real World Lab de l’IDIAP, que servirà per validar tecnologies sanitàries, ha estat escollit per al programa iRAISE. En el marc d’aquest programa l’equip d’innovació es formarà i realitzarà el pla de viabilitat del Real World Lab.

  iraise

  LLegir més

 • OPTIMA

  Un nou projecte de recerca té com a objectiu millorar el tractament de pacients amb càncer de pròstata, mama i pulmó a través de la intel·ligència artificial

  L'IDIAPJGol participarà en un programa de recerca amb la col·laboració de 36 socis de 13 països amb l'objectiu de millorar l'atenció als pacients amb càncer de pròstata, mama i pulmó a través de Intel·ligència Artificial (IA).

  optima

  LLegir més

 • Conveni COMLLeida

  L’IDIAP Jordi Gol i el Col·legi Oficial de Metges de Lleida inicien una col·laboració per fomentar la recerca en l’àmbit de l’atenció primària a Lleida

  La Fundació Institut Universitari per a la recerca a l'Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol) i el Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLleida) van signar el passat dia 1 d’octubre un acord de col·laboració per desenvolupar activitats de manera conjunta per fomentar la recerca clínica, epidemiològica i en serveis de la salut en l’àmbit de l’atenció primària a Lleida entre les persones col·legiades al COMLL. 

  COMLLIDIAP30

  LLegir més

 • Articles científics

  Consulta els darrers articles científics de l'IDIAPJGol

  Consulta les ultimes publicacions dels nostres investigadors i investigadores o amb participació de l'IDIAPJGol.

  foto publicacions cientifiques IDIAPJGol 682x376

  LLegir més