Payday loans

FITXA TALLER FORMACIÓ

 

argaiv1937

TÍTOL DEL TALLER: Com calcular la mida de la mostra?

PONENT

Jordi Real Gatius

Tècnic de recerca de la USR-Lleida. Professor associat de bioestadística de la UDL. Llicenciat en ciències i tècniques estadístiques.

Experiència professional anterior:

2000 - 2007 Consultor estadístic Hospital Parc Taulí de Sabadell.

1998-2000 USR Reus-Altebrat. ICS. Primària 1997-1998 Institut Universitari de Salut Pública.

DESCRIPCIÓ DEL TALLER:

Quina és la mida de la mostra que necessito per cobrir els objectius del meu estudi? Quina "n" necessito?. Aquesta és una de les preguntes més freqüents que fa l'investigador a l'estadístic "abans" de començar una investigació. En el procés de planificació d'un estudi és desitjable, determinar la població d'estudi, els criteris d'inclusió i exclusió, les variables i en alguns casos la mostra necessària. En aquest punt és necessari especificar molt clarament quin és l'objectiu principal o hipòtesi del nostre estudi en termes totalment quantificables. De fet en alguns casos cal fer l'exercici de preveure quins són els resultats esperats del nostre estudi.

Per altra banda existeixen un gran nombre d'aplicatius que calculen la mostra necessària però aquests demanen una sèrie de paràmetres que per l'investigador són o desconeguts o totalment incomprensibles.

Objectius

Conèixer que hi ha darrera del càlcul de la mida de la mostra explicant de quins paràmetres depèn i el seu significat mitjançant exemples pràctics i alguns aplicatius informàtics.

Estructura

Part teòrica amb exemples de les situacions més habituals en que ens podem trobar i una part pràctica utilitzant diferents aplicatius informàtics que permeten fer el càlcul de la mida de la mostra.

Contingut

- Tipus d'objectius en una investigació

- Justificació del càlcul de la mida de la mostra

- Diferents formules de la mida de la mostra

- Paràmetres dels quals depèn la mida de la mostra

- Aplicatius informàtics: Epidat, Granmo.

Per donar servei aquesta web utilitza galetes (en anglès, “cookies”)